Новини
Екологія

Під час нересту на Хмельниччині рибалки завдали збитків майже на 2 мільйони гривень

Нерест на Хмельниччині тривав з 1 квітня по 30 червня. За цей час на території області зафіксували 157 порушень правил рибальства, щодо яких було складено адміністративні протоколи. На порушників наклали штрафів на загальну суму 8 534 гривні. Завдані ж збитки перевищують цю суму майже у 8 разів і становлять 152 388 гривень.

Ловили рибалок-браконьєрів на таких порушеннях, як:

  • Риболовля з перевищенням знарядь лову;
  • Вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову;
  • Порушення порядку придбання чи збуту улову.

Три десятки справ передали до суду, аби притягнути порушників до адмінвідповідальності.

Також під час рейдів в період нересту вилучили 53 сітки, власники яких залишилися невідомими. Загальна протяжність заборонених знарядь лову – понад 2 кілометри.

Три правопорушення, викриті під час нересту, “тягнуть” на особливо важкі – щодо них відкриті кримінальні провадження. Збитки, завдані рибному господарству країни, становлять 1 мільйон 872 тисячі 91 гривня.

У Хмельницькому рибоохоронному патрулі повідомили: з 1 липня риболовля на території області дозволена відповідно до правил любительського і спортивного рибальства. За добу можна виловити 3 кілограми риби плюс “вполювати” трофей – будь-яку рибинку вагою понад 3 кілограми. Використовувати недозволені знаряддя лову, як і раніше, заборонено.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook