Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині вздовж траси М-30 будують велопішохідну доріжку протяжністю 37 кілометрів

В рамках спільного між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку «Проєкту розвитку дорожньої галузі», за рекомендаціями міжнародної організації безпеки доріг EuroRAP, впродовж 2020-2022 року капітально відремонтовано майже 41 км міжнародного автошляху М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине в межах Хмельницької області, від села Голосків, що на Летичівщині, до адміністративного кордону із Вінницькою областю.

В межах дорожніх робіт проєктом також передбачено влаштування велопішохідної доріжки окремими ділянками, від Голоскова до Требухівців, та від селища Летичів до села Вербка. Загалом протяжність велохідника близько 37 км.

Фінансування усього комплексу ремонтно-будівельних робіт здійснювалось за кошти міжнародних фінансових організацій. Роботи були розпочаті ще навесні 2021 року та призупинені в зв’язку із повномасштабною воєнною агресією рф,повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області.

Оскільки автошлях М-30 є одним із маршрутів, яким відбувалась евакуація населення у перші дні повномасштабної війни, а згодом із перебудовою логістики в країні ним налагоджене постачання гуманітарних вантажів та вантажів, що впливають на обороноздатність країни, було прийнято рішення про завершення робіт по дорожньому покриттю. Що власне і було зроблено до кінця 2022 року.

Щодо велодоріжки – роботи на тій частині об’єкта ще не завершені зі зрозумілих причин, оскільки в пріоритеті – оборона країни. Наразі влаштовано близько 10,6 км. Завершення робіт з облаштування велодоріжок заплановане до кінця поточного року в рамках гарантійного обслуговування ділянки траси, – додали у Службі.

Детальніше – у сюжеті Суспільне Хмельницький

Читайте також: Хмельничани скаржаться на велодоріжку, облаштовану “навиворіт”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook