Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому водії “проклали трасу” через майдан Незалежності (ФОТО)

Ходити через головний майдан у Хмельницькому стає дедалі небезпечніше. То асфальт пускається дивними тріщинами, які сяк-так латають комунальники, пояснюючи, що їм “і так нормально”. То недоглянутий ясен, якому понад 150 років, небезпечно хилиться, загрожуючи падінням на голови перехожих. До того всього додаються ще водії, яким ліньки об’їздити майдан через ближні перехрестя. Тож вони “зрізають шлях” і, не заморочуючись зайве на людей, женуться навпростець.

Субота. Вихідний. Середина дня. Час, коли, попри спеку, на майдан Незалежності приходять хмельничани, аби прогулятися, посидіти в затінку безпечних каштанів, або просто йдуть у своїх справах.

Ходити через майдан Незалежності тепер треба обережно. Лише за 10 хвилин часу вдалося побачити близько десятка легковиків, які весело мчали по краю майдану, аби з вулиці Героїв Маріуполя дістатися Соборної. І навіть заборонні знаки з обох боків майдану їх не зупиняють.

Раніше автовласники, яким завжди бракує місця для парковки у дозволених місцях, залишали на узбіччі майдану свої транспортні засоби. Попри те, що, за словами заступника Хмельницького міського голови Миколи Ваврищука, обабіч майдану, в близькій доступності, є чимало місць для паркування автомобілів. Головне – мати бажання їх шукати та поважати правила. Проте, схоже, чим далі, тим повага до правил дорожнього руху стає такою собі чеснотою для водіїв. Бо на чільне місце виходить власний комфорт. Дійсно, для чого витрачати 5-7 хвилин на те, аби об’їхати через два перехрестя, якщо можна нахабно промчати через територію, призначену виключно для пішоходів? Те, що на майдані гуляють та катаються на самокатах, велосипедах, скейтах діти, не завжди готові адекватно реагувати на сторонні загрози, водіїв-лінивців, схоже, мало турбує.

Бачите, я маю дитину тримати за руку. І озиратися на всі боки, ніби на швидкісній трасі, – прокоментувала хмельничанка, яка прогулювалася з донькою, котра якраз каталася на самокаті майданом. – Ми вже третій рік з цим свавіллям боремося, але ніяк не можемо побороти.

Ось саме там, де хлопчик їде на самокаті, за кілька хвилин до цього і за кілька хвилин після промчало зо три легковики.

Правоохоронцям та комунальникам, схоже, не вистачає часу на те, аби убезпечити майдан від водіїв, яким хочеться їхати навпростець. Тож, напевно, не буде дивно, якщо з часом на майдані з’явиться двополоска для таких от любителів “короткої їзди”. Дивись, ще й розмітку нанесуть…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook