Новини
Кримінал

На Хмельниччині все ще триває слідство у справі зґвалтування собаки неповнолітнім

Громадську організацію “Покинутий ангел” визнали стороною, яка може брати участь у розслідуванні інциденту, що стався у селищі Летичів Хмельницького району, коли неповнолітній зґвалтував собаку, а його товариші (або підбурювачі) знімали це на відео.

Нагадаємо, відео про те, як підліток ґвалтує собаку, поширили у соцмережах Хмельниччини в середині червня. Історія отримала резонанс, розслідувати справу взялися правоохоронці. Не лишилися осторонь і зоозахисники. Принаймні, саме вони ретельно стежать за тим, як проходить слідство. Одну з громадських організацій області визнали стороною у цьому інцидентів. Про це повідомили у спільноті ГО “Покинутий ангел. м. Хмельницький”.

Хотіла трошки поділитися новинами, по нашому хвостику з Летичева, який був згвалтований малолітніми в присутності інших таких самих осіб! Нас, як ГО визнали стороною, по даному інциденту. Порушене впровадження по статті 299 ККУ ч. 4. На даний момент проводяться слідчі дії. Ми їздили у Летичів до слідчого. Проводиться робота з усіма малолітніми особами, які були причетні по даній справі. Притягнуті всі хто там був. Відповідні служби, психологи, сексологи проводять перевірку дітей, їх умови проживання та оточення. На даний момент слідство ще триває. Ми дуже сподіваємося, що поліція Летичева, доведе справу до логічного та справедливого кінця! Що всі причетні будуть відповідно покаранні, а також і їхні батьки. Адже саме вони несуть всю відповідальність за своїх чад! В разі затягування процесу, або уникнення покарання для винних, ми будемо звертатися у всі відповідні органи, телебачення зоозахисні організації України, – йдеться у повідомленні.

Довідка: частина 4 статті 299 Кримінального кодексу України “Жорстоке поводження з тваринами” за дії, вчинені з метою створення відеопродукції, що пропагують жорстоке поводження з тваринами, передбачає наступне покарання: позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook