Новини
Кримінал

Поліція Хмельниччини не знайшла криміналу у справі про зґвалтування корови

Зоозахисники, які стежать за фактами знущання з тварин повідомили, що правоохоронці закрили кримінальну справу у справі катування та зґвалтування корови мешканцем одного з сіл на Красилівщині, оскільки не знайшли там факту кримінального правопорушення. Полишати цю справу захисники тварин не будуть і вже готують скаргу на закриття кримінального провадження.

Нагадаємо, наприкінці травня у соцмережах виклали фото знесиленої корови, що лежала на узбіччі дороги, була травмована та не могла пересуватися самостійно. Як з’ясувалося згодом, з тварини познущався мешканець одного з сіл в Антонінській громаді у Хмельницькому районі. Цього чоловіка, як писали у коментарях, і раніше помічали у нездоровій схильності до знущання та згвалтування свійських тварин. Проте, “вправити йому мізки” охочих не знайшлося. Тож історія набула розголосу, можна сказати, випадково – просто через те, що небайдужий чоловік не зміг пройти повз травмовану тварину.

Обставини знущання з тварини правоохоронці Хмельниччини взялися розслідувати, проте, як йдеться у повідомленні Гуманістичного руху порятунку тварин UAnimals, трохи більше, ніж через місяць кримінальне провадження закрили. Бо “логіка поліції така: після загоєння травм корова не є скалічена, отже, порушення не можна кваліфікувати як кримінальне, лише як адміністративне”, – йдеться у повідомленні зоозахисників. Тобто, того, що над твариною цинічно познущалися, того, що у неї були вибиті зуби, через що тварина не зможе нормально їсти, для поліції недостатньо, аби кваліфікувати справу за статтею 299 Кримінального кодексу України “Жорстоке поводження з тваринами”. Натомість, як зазначають зоозахисники, правоохоронці намагаються обмежитися “адміністративкою”, за якою підозрюваному у знущанні та згвалтуванні з тварини загрожує від 3400 до 5100 гривень штрафу.

Те що підозрюваний у нелюдському ставленні до тварин може становити загрозу і для людей, з якими мешкає поруч, поліцію, схоже, не обходить.

Офіційно про хід розслідування справи про знущання з тварини у поліції Хмельниччини наразі не прокоментували. Так само як і історію зі зґвалтуванням неповнолітнім собаки у Летичеві – про те, як просувається розслідування повідомили днями знову ж таки зоозахисники.

А тим часом небайдужі до долі тварин у коментарях до публікації зоозахисників готують ґрунт для самосуду. І принагідно коментують як дії поліції, так і перспективи подальшого перебування у соціумі підозрюваного у знущанні з тварини:

В тому селі немає нормальних чоловіків? Живодер, скалічивший корову і вибивший їй всі зуби ще ходить з своїми зубами?Треба, щоб хлопці його зуби перерахували. Позиція поліції в цьому випадку просто вражає.Може її взагалі нема?

Жахливо, що покидьок, який скоїв цей злочин (не вперше із тваринами, як писали змі) не отримав належного покарання. Страшенно шкода сердешну тварину, бо її подальша доля виглядає дуже сумною – господарі раніше чи пізніше здадуть її на м’ясо. Навряд після пережитого жаху і втрати зубів, вона зможе давати багато молока. В селі ж утримувати корову із жалю ніхто не буде. Було б добре, щоб її викупили до якого притулку для тварин, де б тварина жила спокійно і безпечно.

Над всіма живодерами самосуд вчинити! Але “легенько”, щоб вижили, і щоб не було складу злочину

По честному не получится, ищите другие способы.

Завтра цей виродок дитину зґвалтує. От тоді почнуть чесати свої репи

Тобто якщо згвалтували поліціянтів, а їх травми загояться, то за це відповідальності не буде?

Не побачили, бо треба перестати в очі довбитися. Якби хотіли, то трошки б напряглись і побачили багато чого. Невже вони не вчили нічого пов’язаного з правом? Чи прочитали скорочену версію?!

То може з поліцією так треба вчинити, щоб вони побачили?!!!

А не має там бажаючих в темну його прив’язати, вибити всі зуби, гарненько протягнути по всіх корчах, а потім ще й пів дерева засунути в отвЄрстіє і тоді нехай відчує те все на собі. Тільки так треба з такими покидьками.А інші якщо дізнаються, то будуть боятись. У нас розраховувати на суди не має сенсу.

Тільки так! Ще мішок на голову натягнути, щоб не бачив месію, або вже прочухати боки так, щоб лиш мовою жестів розмовляв. Суди, поліцаї – продажні сволочі, падкі на легкі гроші, з ними, як і з корупціонерами треба боротись, щоб в подальшому їм не було місця у нашій мирній буденності.

А чого ви чекали, людину гвалтують справу закривають, а це корова. А такі у нас порядки.

Він і далі буде таке робити. Як кажуть, горбатого могила справить.

Жах! За законами нашої країни, виходить знущатися можна як хочеш…бо кари немає… Закони дозволяють “хворим” чинити жахіття!!! Головне, щоб не до смерті!((( Це не закон, а беззаконня!!!

Люди, сусіди!!!!! Зробіть йому щось, бо ця поліція, як бачите, до одного місця !!! А він і на далі буде продовжувати своє, через якийсь час. Воно ж хворе.

То другий раз буде не корова…

Хмельницька обласна прокуратура варто було б перевірити правомірність прийнятого рішення!

Національна поліція України, браво українським варварам, і ще раз браво, ще раз підтвердили що ми не брати з катСапами!!!

В сенсі не скалічена, у неї шо нові зуби відросли?

Сволота, я підпишу петицію чи скаргу. А взагалі я за самосуд. З таким скотом і там в селі жити лячно не те що далі.

Як це немає травм і не скалічена ? В корови немає зубів і нові вже не виростуть, вона стала інвалідом. Тепер або залишається її здати на м’ясо, або в якийсь притулок для тварин. Тримати її в господарстві немає ніякого сенсу – корова без зубів пастися не зможе і молока даватиме дуже мало.

Поліція цими діями підтверджує свою нікчемність, породжує сильнішу ненависть до самих себе.

Невже в поліції такі нелюди працюють, що не бачуть в цьому жахітті злочину?! Ганьба!!!!

Спочатку корову, а потім і людину згвалтує, таких треба одразу ізолювати від суспільства.

Наша поліція “не бачить складу злочину” і “не вбачає ознак здійснення адміністративного чи кримінального правопорушення” навіть у випадках, коли тварина загинула. Це просто треш. Яка Європа? З такою поліцією нам туди дорога не світить.

Середньовіччя якесь

От тому в нас такі нелюди і не закінчуються, бо немає адекватного їм покарання. Бо життя тварини для двоногих тварів, що це вчиняють та недосуддів, які так судять, нічого не варте

Жах бере навіть від того, що такий садист розгулює на волі. Адже це збочення чистої води. Таких збоченців страшно тримати на волі. Не знаєш, що воно може завтра утнути, коли клепка знову перемкне, чи нап’ється. Цій недолюдині, не те що потрібно її затримати, а ще й на психологічну експертизу направити.про що я і казала раніше, це все марно, ніколи і нічого поліція не зробить, тільки самосуд!

Це неприпустимо, хоча нещодавно тим хто зґвалтував дівчину приблизно таке саме покарання призначили…

Може і йому б так? Раз це не злочин.

Краще не скаргу готувати, а вили для ґвалтівника. Поліція не може дати раду, то люди дадуть.

Національна поліція України як таке може бути??? Як так що за ЗГВАЛТУВАННЯ корови та ще й нанесення тяжких тілесних пошкоджень нічого не робити та сказати що правопорушення немає!!!!??? Ганьба

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook