Новини
Кримінал

У поліції Хмельниччини скасували постанову про закриття провадження у справі про зґвалтування корови

Після розголосу, якого надали зоозахисники, у поліції Хмельницької області повідомили про відновлення кримінального провадження за фактом знущання з корови.

Нагадаємо, вчора у спільноті UAnimals повідомили про те, що правоохоронці закрили кримінальне провадження у справі жорстокого поводження з твариною, оскільки не побачили там достатнього складу злочину. З таким рішенням ні власниця корови, ні зоозахисники не погодилися та пообіцяли подати скаргу про бездіяльність органів поліції до МВС та Генпрокурора. Також, схоже, свою справу зробили згадування у коментарях поліції Хмельниччини та вимоги до правоохоронців покарати гвалтівника не адміністративно (штрафом), а відповідно до статті 299 Кримінального кодексу України, яка передбачає обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років.

Тож сьогодні у правоохоронців повідомили про те, що “обласне слідче управління поліції Хмельниччини витребувало зі слідчого відділу Хмельницького райуправління поліції для вивчення матеріали кримінального провадження”. А вже потому спільно з прокурорами Хмельницької обласної прокуратури, додатково вивчивши матеріали справи, прийняли рішення скасувати постанову про закриття кримінального провадження.

Попереду, зазначили у правоохоронців, додаткові слідчі дії та судові експертизи. За результатами яких будуть приймати рішення про оголошення підозри 22-річному селянину, який тягав тварину, прив’язавши за роги до трактора, по полях та дорогах, а потім зґвалтував її.

Тим часом корова, яка на момент інциденту була вагітною, народила, повідомляє Суспільне Хмельницький. Її стан наразі задовільний, проте не всі рани ще виліковані.

Ще є чотири глибокі рани, які постійно обробляємо. Ветеринари слідкували за коровою протягом двох тижнів, далі ми в телефонному режимі з ними спілкувалися. Якщо була можливість – вони приїжджали на огляд, — розповіла дочка власниці тварини Людмила Булка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook