Новини
Кримінал

У селищі на Хмельниччині нетверезий поліцейський побив перехожого та свого колегу

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділку поліції у Старій Синяві, перебуваючи за кермом службового автомобіля у нетверезому стані, “наводив порядки” на вулицях селища, в якому мав би забезпечувати охорону правопорядку. Відео поведінки та затримання посадовця поліції, під час якого він побив свого колегу, виклали у соцмережах. Справою займатиметься ДБР.

Відео з поліцейським посадовцем, який поводився не зовсім адекватно, виклав у соцмережах місцевий депутат Юрій Кравчук. Як стверджує автор допису, на відео – т.в.о. начальника Старосинявського відділу поліції Сергій Бондар, який у поліцейській формі за кермом службового автомобіля наводив “порядок” на вулицях селища.

Нецензурна лайка та погрози, які нібито лунали з боку правоохоронця, на відео не потрапили. Коли на місце події викликали поліцейський наряд, керівник поліцейського відділку намагався втекти. Проходити перевірку на стан алкогольного сп’яніння у місцевій лікарні правоохоронець відмовився. Ще й до всього побив у медичному закладі свого колегу.

Такі випадки з п’яними “офіцерами” дискредитують усю поліцію. Сподіваюсь на об’єктивне розслідування та справедливе притягнення до відповідальності,наголосив депутат.

У територіальному управлінні ДБР виданню ХМ-ІНСАЙД розповіли подробиці подій, що відбувалися вчора у Старій Синяві. За словами речниці установи Катерина Герасімук, близько 23.00 правоохоронець зупинив двох водіїв скутера, нібито за порушення правил дорожнього руху. Згодом до розмови долучився батько одного з водіїв, який, відзначивши зухвалу поведінку поліцейського почав знімати його на телефон. В результаті телефон полетів на землю, а чоловік отримав удар кулаком в обличчя.  

В лікарні, куди його доставили для освідування, затриманий правоохоронець кілька разів вдарив у голову та живіт свого колегу, який вмовляв його не залишати медичний заклад. Тяжкість завданих потерпілим травм визначається. Проходити обстеження на стан сп’яніння правоохоронець так і не погодився.

За фактом події відкрите кримінальне провадження щодо перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством. За такі дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook