Новини
Суспільство

Сім громад з Хмельниччини отримають грантові кошти на реалізацію власних проєктів

Організатори конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!» оголосили переможців, які отримають до 100 тис. грн на втілення власних проєктів. Гранти підуть на розв’язання проблем в громадах та підтримку місцевих соціальних ініціатив. Цьогоріч було подано рекордну кількість заявок за чотири роки проєкту – 837.

Є серед переможців і ініціативи з Хмельниччини:

  • «Арт-простір “Вільні“», центр культури і дозвілля Білогірської селищної ради.
  • «Village Cinema», Ізяславський центр культурних послуг Ізяславської міської ради.
  • «Догляд онлайн для безпритульних тварин», благодійна організація «Благодійний Фонд “Веткаре”».
  • «Мандрівка, що зцілює», благодійна організація «Всеукраїнський благодійний фонд “Ростемо разом“».
  • «Релевантна ЗД-візуальна психоемоційна кімната «Я повний сил, я готовий діяти», інклюзивно-ресурсний центр Білогірської селищної ради.
  • «Золото Білогірського замку», Білогірська дитячо–юнацька спортивна школа Білогірської селищної рада Шепетівського району Хмельницької області.
  • «Реабілітаційний простір «Рука підтримки»», КНП «Білогірська багатопрофільна лікарня» Білогірської селищної ради Шепетівського району Хмельницької області.

«Ми не зупиняємо підтримку локальних проєктів під час війни. Навпаки, зараз відновлення та розвиток громад є ще більш актуальними. Адже постійно з’являються нові виклики: від будівництва укриттів, установки генераторів до створення класів безпеки. Також усе більше заявок надходить від тих громад, які вже отримували гранти. Вони продовжують розвиватися. З них беруть приклад сусідні громади й також подаються на конкурс. Громади все частіше позбуваються патерналізму й беруть відповідальність на себе за свій розвиток навіть під час повномасштабного вторгнення», – коментує Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду «МХП-Громаді», який був організатором конкурсу.

Бюджет конкурсу становить майже 13 млн грн. Грантовий конкурс охоплює 12 областей України. Цьогоріч переможців визначали 10 експертів конкурсного комітету. Кожен з них – експерт у своїй галузі й регіоні.

Переможцями грантового конкурсу «Час діяти, Україно!» цьогоріч стали 149 проєктів. На першому місці за кількістю проєктів, які отримають гранти, – Вінницька область (32 гранти), на другому – Черкаська (29 грантів), на третьому – Київська (20 грантів). Всього в 10 областях є переможці, які отримають до 100 тисяч гривень на підтримку та реалізацію проєктів.

Напрями, які були підтримані:

  • системні проєкти в освіті, медицині, інфраструктурі – 90;
  • розвиток громадських просторів – 28;
  • збереження традицій та культурної спадщини – 13;
  • реабілітація ветеранів – 10;
  • енергетична безпека – 4;
  • інтеграція внутрішньо переміщених осіб – 4.

«Цьогоріч активно подавалися ініціативи від благодійних та громадських організацій – це 151 проєкт. Чимало пропозицій націлені на розвиток громадських просторів, освітніх та медичних проєктів, інфраструктури в малих містах та селах. Експерти конкурсного комітету також відзначили ініціативи, що направлені на реабілітацію  й  збереження традицій та культурної спадщини», – додає Володимир Панченко, керівник національних проєктів благодійного фонду «МХП-Громаді».

Повний перелік переможців опублікований на сайті конкурсу «Час діяти, Україно!»: https://timetoact.com.ua/winners2023

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook