Новини
Інфраструктура

Одну з лікарень Хмельницького утеплюють до зими

У Хмельницькому тривають роботи з термомодернізації освітніх та медичних закладів напередодні зими. Нині працюють над утепленням інфекційної лікарні. Вартість робіт – понад 15,5 мільйонів гривень. Гроші виділили з бюджету громади в рамках реалізації заходів із підвищення енергоефективності бюджетних установ.

У Хмельницькій інфекційній лікарні триває капітальний ремонт з утеплення медичного закладу. Спершу взялися за оновлення покриття даху та ремонт техповерху в двох корпусах. Наразі 90 відсотків робіт вже виконали.

Крім того, оновлення торкнулося і вікон. Завідуючий господарством інфекційної лікарні розповів: нові пластикові вікна встановили ще минулого року, проте вони були однокамерні. А нині за стандартами потрібні двокамерні. Тож вікна, які не відповідають стандарту, і пластикові, і дерев’яні замінюють. Таких вікон в установі – 131, розповів завідуючий господарством лікарні Володимир Кунда.

А цього тижня почнуть утеплювати фасад. У планах на цей рік – повністю термомодернізувати другий корпус. Це найбільша будівля у медичному закладі. У ньому розміщується два дитячих відділення вірусних та кишкових інфекцій, реанімація та адміністративні кабінети. Обсяг роботи – 2 000 квадратних метрів.

Це перший капітальний ремонт з утеплення інфекційної лікарні з часу її появи.

За словами Хмельницького міського голови, утеплення медичного закладу дозволить суттєво зекономити взимку на оплаті енергоносіїв, кошти на які йдуть з міського бюджету. Наступного року планують утеплити й інші корпуси лікарні.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook