Новини
Духовність

На Хмельниччині заборонили релігійні походи та демонстрації

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив про введення в дію рішення ради оборони щодо заборони масових релігійних заходів, в тому числі паломництв, у липні та серпні.

Днями Сергій Тюрін разом із заступником начальника ОВА Володимиром Біликом та представниками силових структур області зустрічався з керівниками православних релігійних організацій області. На зустрічі, зокрема, говорили про важливість спілкування та діалогу в тих релігійних питаннях, які наразі турбують українське суспільство, та про заборону проведення масових заходів з нагоди святкування хрещення Руси-України (27-28 липня) та престольного свята Свято-Успенської Почаївської лаври – Успіння Пресвятої Богородиці (19-25 серпня).

Наразі, за словами посадовця, є відповідне рішення ради оборони про офіційну заборону проведення у ці дати релігійних походів, демонстрацій та паломництва як великими, так і малими групами до Свято-Успенської Почаївської Лаври через територію Хмельниччини.

Такі заходи, наголосив Сергій Тюрін, вживаються, аби не допустити провокацій і використання їх росіянами та збереження життя і здоров’я людей.


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook