Новини
Спорт

Чемпіонат з баскетболу стартував у Хмельницькому (ФОТО)

Протягом двох днів у самому центрі нашого міста відбуватиметься відкритий чемпіонат Хмельницького з баскетболу у трьох вікових категоріях. Спортивне змагання доступне до перегляду й вболівання хмельничанами й гостями міста, адже ігровий майданчик розташовано перед кінотеатром ім. Т.Г.Шевченка.

За інформацією Федерації Баскетболу України, у нашому місті відбувається третій тур чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед чоловічих та жіночих команд, а також категорії U16.

Крім того, Хмельницький приймає масовий відкритий чемпіонат серед юнацьких команд 3х3, у вікових категоріях U10, U12 та U14.

Загалом у юнацькому відкритому турнірі беруть участь 25 команд – 17 команд з Хмельницького, 5 команд з Хмельницької області, а також 5 юнацьких збірних з Тернополя й Чернівців.

Бажаючі можуть переглядати як пряму відеотрансляцію усіх матчів на YouTube ФБУ, так і слідкувати за результатами поєдинків на сайті федерації.

Змагання у нашому місті проходять за підтримки Хмельницької міської ради, Управління культури і туризму ХМР та  Федерації Баскетболу України.

Дві команди фіналістів етапу чемпіонату України отримають путівки до Суперфіналу сезону.

Призовий фонд змагань у чоловічій категорії складатиме 42 тисячі гривень, у жіночій – 16 тисяч. Варто зазначити, що 50% призового фонду, а також заявочні внески ФБУ та учасники Чемпіонату України передадуть через Фонд United24 на потреби Збройних Сил України. Решту коштів отримають призери змагань.

Як зазначають тренери-учасники змагань, реєстрація на змагання відбувалась на сайті федерації, тож учасниками турніру могли стати, як професійні клуби, так і аматори.

На сьогодні особливо актуальним є привернення уваги до юнацького спорту, як елемента здорового розвитку молоді й способу відволікання від жахів війни на позитивний тон. Розвиток нашого міста, його юних мешканців також неможливий без спорту, а заняття баскетболом цьому неабияк сприяють, тому для Хмельницького це дійсно потужна подія, тим паче за підтримки Федерації Баскетболу України – це рівень! – зазначає тренерка БК «Хмельницький» Ганна Шликова.

Як зазначають організатори, у випадку несприятливих для проведення змагань погодних умов, турнір перенесуть у спортивний зал дитячо-юнацької спортивної школи № 3 за адресою: вул. м. Хмельницький, вул. Прибузька 3/1. У разі повітряної тривоги учасники змагань перейдуть у найближче укриття.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook