Новини
Події

З дронами, сиренами та вишками: у Хмельницькому гасили “пожежу” у торгівельному центрі (ФОТО, ВІДЕО)

Практику гасіння пожеж у Хмельницькому надзвичайники поєднали з інноваціями, коли на території торгівельного центру ліквідували умовну пожежу. Адже, крім щоденного гасіння пожеж, ліквідації наслідків ракетних обстрілів, надзвичайних подій та ситуацій, до обов’язків рятувальників входить навчання. Долучилися до навчань також працівники водоканалу та фахівці РЕМу.

Зокрема, надзвичайники вивчають пожежну небезпеку, особливості будівель, протипожежне водопостачання об’єктів, на які передбачено підвищений номер виклику. Саме до таких відноситься один з гігантських будівельних торгівельних центрів у Хмельницькому. Особливості гасіння вчора, 20 липня, вивчали надзвичайники Хмельницького гарнізону.

На практиці вони вивчили тактичні можливості підрозділів, відпрацювали способи та прийоми гасіння пожеж, оптимальні відстані безперебійної подачі вогнегасних речовин. Для якісного ведення розвідки та визначення осередків умовної пожежі надзвичайники використовували дрон. Своєю чергою, працівники водоканалу перевірили тиск водомереж, фахівці РЕМу – електромережі об’єкта.

пожежні тренування у Хмельницькому дрон
пожежні тренування
пожежні тренування вишка
пожежні тренування нарада
пожежні тренування вода
пожежні тренування
пожежні тренування
пожежні тренування
пожежні тренування спецтранспорт

Підсумки навчань підбили та визначили основні напрямки, на які варто звернути увагу надалі. У сучасних умовах війни лише злагоджені дії та практичний досвід забезпечать успішну ліквідацію пожеж чи надзвичайних ситуацій,наголосили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Відео: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook