Новини
Суспільство

Хмельницьку громаду відібрано для пілотного проекту з оцінки стану антикорупційної системи

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці із ПРООН в Україні визначило Хмельницьку громаду в числі громад, що візьмуть участь у пілотному проекті з оцінки стану антикорупційної системи.

Про це повідомили в обласній раді.

Також відібрано територіальні громади Луцька та Калуша. Загалом до відбору долучились 26 міських громад.

У рамках реалізації проєкту буде проведено, зокрема, оцінку корупційних ризиків. За результатами роботи будуть розроблені чи оновлені антикорупційні програми територіальних громад.

Реалізація проєкту допоможе громадам:

  • підвищити інвестиційну привабливість;
  • забезпечити прозоре управління;
  • підвищити довіру громадян до власних органів місцевого самоврядування.

Сталий регіональний розвиток та відновлення неможливі без впровадження актуальних антикорупційних політик і програм, які відповідають стандартам ЄС і всього цивілізованого світу. Це непроста робота, особливо в умовах широкомасштабної війни, тому ми залучаємо до роботи з громадами фахові команди підтримки. Робота команд дозволить не тільки покращити антикорупційні стандарти й практики, а й посилити спроможність громад в цілому, – зазначила заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна. 

Проект реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з ПРООН в Україні, за фінансової підтримки урядів Японії та Німеччини. 

Громади, що виявили зацікавленість у конкурсі, однак не були відібрані до участі в проекту, будуть залучатися до подальших ініціатив Міністерства відновлення.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook