Новини
Надзвичайні події

Під час ракетної атаки Хмельниччину обстріляли”кинджалами” та “калібрами”

Масована ворожа ракетна атака сьогодні, 5 серпня, була спрямована на Хмельниччину, а саме – на Старокостянтинів. Про це офіційно повідомляли майже упродовж всієї повітряної тривоги, що тривала для області трохи більше, ніж годину, у Повітряних силах ЗСУ. Ворог використав практично усі можливості обстріляти Хмельниччину, навіть, попередньо, запустивши балістичні ракети з Білорусі.

Все почалося з пусків “калібрів” з Чорного моря, які, начебто, летіли на північ України, проте потім, як і минулого разу, змінили курс та попрямували на захід. І протягом майже 30 хвилин практично всі повідомлення про небезпеку стосувалися Хмельницької області.

Попередньо йшлося про пуск 4 “калібрів” з підводного ракетоносія у Чорному морі, потім з’явилася інформація про збільшення кількості ракет вдвічі (до 8 ракет) вже з надводних носіїв, а потім повідомили про те, що загалом було випущено 16 ракет. Проте офіційно ця інформація наразі не підтверджена.

Поки “калібри” долітали до Хмельниччини, у Повітряних силах ЗСУ повідомили про пуски ракет Х-47М2 «Кинджал» з російського Тамбова також у напрямку Хмельниччини. Були також повідомлення про загрозу від “кинджалів” для інших регіонів країни.

Всього пусків “кинджалів”, попередньо, за інформацією ПС ЗСУ, було 4. Нагадаємо, вранці по всій Україні двічі оголошували повітряну тривогу через зльоти МіГ-31К з аеродрому Саваслейка.

Також у Повітряних силах ЗСУ повідомили про пуск ракет, попередньо, балістичних, з території Білорусі.

Щодо ситуації на Хмельниччині під час тривоги, то у Хмельницькій ОВА вибухи на території області підтверджували двічі.

На території України вибухи підтверджували попередньо також у Київській, Житомирській та Чернігівській області.

У місцевих спільнотах Старокостянтинівської громади, ще до запусків “кинджалів”, повідомляли про серію вибухів. Пізніше повідомили про вибиті вибуховою хвилею вікна в одному з мікрорайонів міста.

А потім – про пошкодження вікон на міському автовокзалі.

І, за останньою інформацією, під час ракетної атаки у Старокостянтинові від вибухових хвиль постраждав будинок, в якому власники ще не встигли вставити нові вікна після останнього обстрілу:

Будинок в який люди ще не встигли поставити вікна з попередньої атаки рашистів знову було пошкоджено. На фото видно, що люди не встигли залатати наслідки від попереднього обстрілу, а тут ще і цей додав

Неофіційний підсумок масованої ракетної атаки від очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма:

Офіційну ж інформацію очікуємо від Повітряних сил ЗСУ та Хмельницької ОВА.

Тим часом у ВМС ЗСУ попереджають про можливість ще однієї ракетної атаки з моря.

Прокоментував ракетний обстріл України президент Володимир Зеленський:

“Сьогодні стався черговий російський ракетний наліт проти нашої держави. Кинджали, калібри били по “Мотор Січі”, по нашій Хмельниччині. Частину ракет збито. Дякую за це нашим воїнам ППО”,

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook