Новини
Миролюбненська сільська

Пташенята лелек, яких обстріляли на Хмельниччині, вціліли у гнізді

Історія з обстріляним гніздом лелек, що сталася на Старокостянтинівщині кілька днів тому, набула широко резонансу. Донедавна доля двох пташенят, яких місцеві мешканці бачили у гнізді до стрілянини, була невідома.

Нагадаємо, події відбувалися у селі Новоселиця, що у Миролюбненській громаді. Серед ночі селяни почули на вулиці постріли, гуркіт мотоцикла та чоловічий сміх. Коли люди вийшли на вулицю, вони побачили пораненого лелеку. Інший птах залишався у гнізді. Дізнатися, чи були у гнізді також пташенята, було складно через те, що житло птахів розташоване високо на електроопорі. Тож місцеві мешканці припустили, що з ними могла статися біда.

На допомогу покликали енергетиків. Проте, чи виявили вони дитинчат лелек у гнізді, працівники “Хмельницькобленерго” не повідомили. Пошуком зловмисників, які познущалися з птахів, зайнялася поліція.

Нові подробиці про долю птахів повідомили у спільноті Старокостянтинів 24/7:

На щастя, на даний час у гнізді є троє лелек. Серед них лелека – мама, двоє діток, а батько знаходиться на лікуванні в обласному зооветцентрі, після поранення в праве крило. Повідомив про це для нас один із жителів села.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook