Новини
Суспільство

Маскувальну сітку площею понад тисячу квадратних метрів сплели волонтери у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)

На відміну від сезонних “замовлень” від військових, таких як, до прикладу, окопні свічки, що здебільшого потрібні взимку, потреба у маскувальних сітках актуальна завжди. Не завжди на цю роботу знаходиться достатньо охочих, тому у соцмережах постійно лунають заклики долучатися до плетіння камуфляжного покриття для потреб захисників України. Попри це, робота з плетіння сіток у Хмельницькому не припиняється, і час від часу волонтери демонструють не лише результати своєї праці, а й показують рекорди, яких вдалося досягнути.

Остання “рекордна” сітка, яку сплели та передали прикордонникам волонтери об’єднання “Захист”, мала розмір 15 на 15 метрів. Над її виготовленням працювали 11 днів.

Новий рекорд, який встановили волонтери ГО “Сильна жінка”, – сітка розміром 31х43 метра. Аби виготовити її, знадобився місяць.

Було все: не сходилися розміри, переробляли, переплітали, але ми це зробили, – прокоментувала засновниця ГО Алла Учик.

За словами волонтерки, сітка легка, не горить, не промокає. Звісно, на те, аби її виготовити, знадобилися кошти. Обійшлася сітка у 58 тисяч гривень.

Аби показати масштаби виконаної роботи, сітку розклали на одному зі стадіонів у Хмельницькому. І одразу після того замовники її забрали, аби якнайшвидше передати туди, де вона найбільше потрібна.

Ми хотіли не рекорд зробити заради рекорду, а показати людям, як воно важливо. Що нашим хлопчикам дуже потрібні ці маскувальні сітки. Вони ними закриваються від дронів, вони захищаються, – прокоментувала Алла Учик.

Також вона закликала усіх, хто хоче допомогти фронту, але не знає, як це зробити, долучатися до плетіння сіток.

Хто не може фізично долучатися – можуть долучатися донатами, – додала волонтерка.

Наразі ГО “Сильна жінка” має нове замовлення – військові попросили виготовити сітку розміром 50х60 метрів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook