Новини
Офіційно

На Хмельниччині оштрафували підприємства, що змовилися на торгах з постачання тепла ліцею

Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України під час збору та аналізу обставин відкритих торгів щодо придбання послуг теплопостачання для Старокостянтинівського професійного ліцею у 2020 році виявило ознаки порушення його учасниками: ТОВ «Світ Палива» та ТОВ «Теплахата» законодавства про захист економічної конкуренції. Очікувана вартість закупівель – 1 071 434,64 грн.

За виявленими фактами, розпорядженням адміністративної колегії Південно-західного МТВ АМКУ від 26 лютого 2021 року №72/17-рп/к, було розпочато розгляд справи №72/16-21.

Встановлені Відділенням під час розгляду справи численні докази, такі як використання однакових IP-адрес, однієї електронної адреси тощо, свідчать про контакти між відповідачами та узгодження ТОВ «Світ Палива» й ТОВ «Теплахата» своєї поведінки при підготовці до участі та участі у торгах.

За те, що товариства шляхом узгодження поведінки спотворили результат торгів, порушивши право замовника на отримання найбільш ефективного для нього результату, Адміністративна колегія Південно-західного МТВ АМКУ рішенням від 28 липня 2023 року №72/50-р/к оштрафувала відповідачів:

  • ТОВ «Світ Палива» у розмірі 68 000,00 (шістдесят вісім тисяч) гривень.
  • ТОВ «Теплахата» у розмірі 68 000,00 (шістдесят вісім тисяч) гривень.

При цьому, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів, повідомили у Південно-Західному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook