Новини
Інфраструктура

Потрібні цвяхи та шифер: у Хмельницькому районі відновлюють будинки, пошкоджені внаслідок атаки дронів

Наслідки останньої повітряної атаки росіян у двох громадах Хмельницького району ліквідовуватимуть, напевно, ще довго. Після вибухів, що пролунали під час ударів дронів 19 серпня (тоді, нагадаємо, з 17 безпілотників ППО збила 15), пошкоджень зазнали сотні приватних будинків, школи, комунальні установи.

Аби відновити пошкоджене та зруйноване росіянами у Меджибізькій та Деражнянській громадах, влада Хмельницької області та влада на місцях залучили всі можливі засоби, зокрема, звернулися по допомогу до міжнародних партнерів. Після того, як комісії, створені у громадах, обстежили та зафіксували наслідки ворожого удару, було розгорнуто пункти видачі будівельних матеріалів, виділених з резервних фондів громад. Про це після прильотів повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Проте досить швидко з’ясувалося, що наявних запасів будматеріалів недостатньо, оскільки у громадах є села, де пошкоджені майже всі будинки. Про це повідомив голова Хмельницької райдержадміністрації Анатолій Катеренчук.

Наразі нагальною є потреба у цвяхах та шифері. Тож влада Хмельницького району просить про допомогу усіх, хто має можливість надати відповідні матеріали.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook