Новини
Освіта

За шість мільйонів у Хмельницькому ремонтують харчоблоки у двох школах

У ліцеї №1 імені Володимира Красицького та у початковій школі №4 триває капітальний ремонт харчоблоків. Там замінюють електромережі, оновлюють систему водопостачання та каналізацію, встановлюють нове освітлення. Для ліцею №1 планують придбати меблі та частину кухонного обладнання, а також облаштувати підйомник для маломобільних учнів.

У початковій школі №4 наразі кухарі працюють у частково відремонтованому харчоблоці. Тут вже замінили електромережі, оновили систему водопостачання та каналізацію, встановили нове освітлення. Нині роботи – на фініші.

Директорка закладу Інна Шпичко розповідає: наразі виконують роботи з обкладання [плиткою] туалету, оснащення гардеробної кімнати для працівниць, облицювання плитки в коридорі, тобто в тій частині харчоблока, де приймають товар.

Ще з 1976 року, на жаль, харчоблок не мав гідного ремонту. Візуал також впливає на настрій, а настрій впливає на смак тих страв, які готують наші кухарі для наших дітей, – каже директорка.

У харчоблоці ліцею №1 імені Володимира Красицького планують оновити і кухню, і їдальню. Поки що учні ліцею харчуються в НВО №5. Щодо запланованого ремонту, то роботи попереду, судячи з усього, ще багато.

Збиті стіни до цегли, винесено труби, каналізацію, електрику, освітлення, все. Підлога залита бетоном, зараз міняється каналізація, встановлюються сучасні труби. Далі буде штукатурка стін, далі буде замінюватись абсолютно вся проводка, тому що вона тут ще 60-х років, а сучасне обладнання – воно енергомістке, – коментує директор ліцею Святослав Ратушняк.

Для їдальні придбають нові меблі, а на кухні оновлять обладнання. Зокрема, плити, жарові шафи, пароконвектомати. Біля сходів встановлять підйомник для маломобільних учнів.

У нас дуже класні працівники їдальні, вони дуже гарно готують, і вони, як могли, так його і підтримували, і працівники, і інші. Щось підфарбовували, щось ми міняли, якесь обладнання, все. Але, розумієте, якщо воно вже морально застаріло, то скільки його не фарбуй, що там не роби, нічого вже з цього не вийде, – наголошує Святослав Ратушняк.

Капітальні ремонти обох харчоблоків мали здійснити ще у 2022 році. Але через повномасштабне вторгнення Росії їх довелось відтермінувати.

На ліцей №1, оскільки харчоблок тут більший по об’єму, виділено 4,5 мільйона на капітальний ремонт, на початкову школу №1 – близько півтора мільйона, оскільки і менше обладнання, і об’єми харчоблока трішки менші, – прокоментувала в.о. директора департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook