Новини
Суспільство

На Хмельниччині підприємці-ветерани і ВПО можуть отримати до 100 тисяч грантових коштів на бізнес

Конкурс бізнес-ідей «Роби своє з Kurator» для HoReCa для підтримки бізнесу, який постраждав під час війни або який розвивають військові, стартує 22 вересня.  Організатори — благодійний фонд «МХП — Громаді» та бренд Kurator.

Підприємці-ветерани з Хмельницької області, внутрішньо переміщені особи і бізнеси, які постраждали від російської агресії,  матимуть шанс отримати фінансування своїх проєктів у сфері харчування. Організатори виділять 1 мільйон гривень сумарно на найкращі ідеї переможців.

До участі в конкурсі прийматимуть бізнес-ідеї підприємців з галузі HoReCa (заклади харчування, готелі, кейтеринг). Подати їх можуть представники українського малого та середнього бізнесу з Хмельницької та ще 12 областей України, зокрема з Волинської, Вінницької, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Дніпропетровської, Черкаської та Чернігівської областей.

Наш конкурс мікрогрантів для бізнесу “Роби своє” цьогоріч суттєво масштабувався. Весною спільно з Українським ветеранським Фондом Мінветеранів у межах проєкту #Варто “Робити Своє” надали гранти для ветеранів і членів їхніх родин — підтримали бізнеси в регіонах. А зараз запускаємо ще один конкурс — для сфери харчування. Такий запит на гранти демонструє, що українці хочуть працювати, створювати робочі місця та наповнювати місцеві бюджети. І ми, маючи експертизу в цьому, готові надати всебічну підтримку в розвитку локального бізнесу, — зазначила Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду «МХП — Громаді».

Завдяки мікрогрантам підприємці зможуть започаткувати новий бізнес і масштабувати або ж релокувати вже наявний. До кожної ідеї є важливі вимоги: вони мають бути інноваційними, а також передбачати створення робочих місць і мати соціально-економічний ефект для громади. У процесі відбору експерти конкурсу «Роби своє з Kurator» оберуть від 10 переможців, кожен з яких отримає до 100 тисяч гривень для своєї справи.

Після старту конкурсу організатори допомагатимуть учасникам з заповненням заявок під час консультацій на вебінарах.

Мікропідприємництво – ключ до відновлення економіки в районах зруйнованих війною й загалом основна рушійна сила процвітання України. МХП у напрямі HoReCa будує системну підтримку малих і середніх бізнесів. Ми сприяємо навчанню та підготовці кваліфікованого персоналу, пропонуємо продуктові рішення, що оптимізують процеси на кухні, будуємо партнерство української галузі HoReCa. Конкурс «Роби своє з Kurator» — продовження цієї системної роботи. Ми спостерігаємо, як швидко в Чернігові, Сумах, Харкові, інших містах відкриваються мікропекарні, кавʼярні, шаурмові — усе, що може швидко задовольнити споживача в умовах браку часу та умов. І готові підтримати ті бізнеси, які не зупиняються і хочуть розвиватися, — прокоментувала Наталія Шадчнєва, керівниця Центру розвитку HoReCa МХП.

Деталі та умови участі можна знайти на офіційному сайті конкурсу: https://doyourbusiness.com.ua/.

Нагадаємо, що навесні 2022 року організатори конкурсу «Роби своє» підтримали 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 мільйона гривень. А торік Благодійний фонд «МХП — Громаді» надав фінансову допомогу на понад 6 мільйонів гривень для 74 мікробізнесів. 

Довідково:

«Роби своє» – конкурс бізнес-ідей для підприємців у малих містах і селах. З 2020 року переможці та учасники конкурсу створили десятки нових підприємств в агросекторі, легкій і харчовій промисловості, зеленому туризмі тощо. У 2022 році конкурс підтримав 74 мікробізнеси на суму 6 млн грн, а цьогоріч – 80 мікробізнесів на суму 7,4 млн грн. Також 10 українських ветеранів та їхні родини стали переможцями конкурсу #Варто «Робити Своє», який реалізував БФ «МХП – Громаді» спільно з Українським ветеранським фондом Мінветеранів, та отримали від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на відкриття та розвиток власної аграрної справи. Сумарний бюджет конкурсу становив 6 млн грн.

«МХП — Громаді» – український благодійний фонд, який почав свою діяльність у 2015 році. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників і рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт і літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

KURATOR – бренд продуктових рішень для HoReCa-спільноти (заклади харчування, готелі, кейтеринг), який розвиває компанія МХП. Має гнучкий асортимент під різні типи закладів, бізнес-моделі, кваліфікацію персоналу та кількість кухарів. Під брендом KURATOR випускається понад 100 видів допрацьованої продукції, зокрема курятина, яловичина, різні кулінарні рішення. Весь асортимент створюється з розумінням і дотриманням потреб професійної кухні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook