Новини
Події

Фестиваль вареників відбувся у Хмельницькому

Смачні заходи все більше набирають популярності на Хмельниччині. Так, напередодні, 15 вересня, у середмісті обласного центру, усі охочі мали нагоду спробувати вареники за рецептами з різних куточків України.

Солодкі, солоні та навіть чорні вареники з чорнилом каракатиці, з картоплею, капустою, вишнею, м’ясом та іншими начинками готували для хмельничан і гостей міста на площі біля кінотеатру імені Шевченка за ініціативи благодійного фонду “Рокада”.

Соціальний працівник по роботі з громадянами БФ “Рокада” Анастасія Городнік розповідає, що захід спрямований на інтеграцію вимушено переселених осіб, яка відбувається значно м’якше завдяки такому неформальному спілкуванню.

Частували варениками тут господині з усіх куточків України, які сьогодні проживають на Хмельниччині. Тут проводили і майстер-класи для охочих. Усіх сакральних інгредієнтів не розкривали, однак зазначають: найголовніше у цій справі – любов.

Кулінарні майстрині зазначають, що важливо використовувати якісне борошно. Дехто додавав пікантного смаку вареникам завдяки шматочкам м’яти, доданої в тісто.

А от переселенка з Маріуполя частувала відвідувачів особливими маріупольськими чебуреками, що мають у своєму складі молоко, сіль, борошно та відбірне м’ясо.

Охочих поласувати смачними варениками виявилося немало. Кожен, хто спробував українську національну страву, залишився задоволеним.

Такі фестивалі на Хмельниччині вже стали традиційними. За словами організаторів, це ще один спосіб подарувати українцям позитивні емоції та навіть знайомства, то ж невдовзі можна очікувати на нові смачні зустрічі.

Дивіться у сюжеті Телеканалу Перший Подільський

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook