Новини
Екологія

До Всесвітнього дня прибирання у Хмельницькій громаді організували толоку

“Хай небо буде мирним, а Україна – чистою”. Під таким гаслом минулої суботи у Хмельницькому відбувся Всесвітній день прибирання. Два десятки небайдужих містян та громадських активістів очистили від сміття територію вздовж Південного Бугу та парк імені Михайла Чекмана. Толоку також організували в селі Олешин.

Активісти кажуть: Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. А прибирають вони, щоб було чистіше жити.

Ділянки для збору сміття обирали невипадково. Координаторка акції Тетяна Рудик розповідає, що влітку найчастіше люди відпочивали біля Південного Бугу, тим паче тут розташований парк. Тому ці території виявилися найбруднішими.

Долучилися до акції не лише небайдужі хмельничани, а й представники різних громадських організацій.

Ми дбаємо про екологію нашого міста, про наше майбутнє, про наших дітей і, в цілому, про наше оточення, – зауважує в. о. голови Хмельницької міської організації товариства Червоного Хреста України Надія Пилипчук.

Життєдіяльність людини не має позначатись на температурі планети, на інших факторах, які спричиняють збитки. Ми маємо бути в єдності з навколишнім середовищем, яке нас оточує, – каже волонтер БО “Захисти Хмельниччину Сергій Стахов.

Сміття також прибирали в селі Олешин, розповідає керівник відділу профілактики громадської організації “Хмельницький центр здорової молоді” Максим Павлов. Оскільки їхнє представництво знаходиться саме там, вони вирішили розділитись і долучитись до толоки не лише в місті.

За кілька годин вздовж Південного Бугу та парку хмельничани зібрали пів центнера сміття. Його відвезли до Центру управління відходами.

Детальніше у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook