Новини
Події

Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» відзначив 24 річницю з дня заснування

Напередодні у гостинні актовій залі Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт» привітати інституцію з черговим успішним роком допомоги й підтримки потребуючих зібрались клієнти й добрі друзі фонду.

Діяльність фонду добре відома подолянам і далеко за межами нашої держави вже понад два десятиліття. Назва установи «Хесед» перекладається з івриту, як «милосердя», а частка “Бешт” є шаною до історії юдейського святого, засновника релігійного напрямку «хасидизм», мешканця подільського Меджибожа – Бааля Шем Това. Саме цей «цадік» своїм життям довів, наскільки добрі справи є рятуючими для особистості й громади в цілому, саме за його серце та ставлення до оточуючих місцеві й прийдешні покоління вважали його чудотворцем.

Тож, наслідуючи традицію творення добра й милосердя на теренах Хмельницької, Рівненської, Луцької та Тернопільської областей фонд реалізує свої соціальні програми та проєкти, обслуговуючи близько 6000 клієнтів. Наразі в арсеналі фонду налічується  157 видів побутових та соціальних послуг.

На початку своєї діяльності Фонд зосередив увагу на напрямках роботи, що й дали назви програмам, за якими установа допомагала людям: «Харчування», «Догляд вдома», «Медицина», «Зимова допомога». Сьогодні назви проєктів і їх функціонал відповідає викликам суспільства.

Особливо своєчасним проєктом є робота центру «Op Шалом». Цей центр почав функціонувати з метою підтримки емоційного стану клієнтів та допомоги у стабілізації стану людини в період війни.

Інновативним винаходом фонду є також центр професійного та особистісного розвитку «Back to work», який допомагає знайти своє покликання в роботі.

З початком повномасштабного вторгнення наш Фонд взяв на себе відповідальність в допомозі внутрішньо переміщеним особам, оскільки наша мета – підтримати кожного, хто цього потребує. Як і раніше робота Фонду – це зниження соціальної напруги, що в час війни – критично необхідно. У Хеседі завжди першочергово приділяють увагу вразливим громадянам, тож не дивно, що у воєнний час наші спеціалісти працюють з BПO задля того, щоб покращити життя усіх громадян України, – зауважує директор фонду Ігор Ратушний.

Протягом 24 років фонд співпрацює з міжнародними організаціями: “Джойнт”, “Клеймс Конференц”, “Всесвітньою єврейською допомогою” (WJR) тощо. Цьогорічним девізом святкування стала фраза «Об’єднані силою добра». Для своїх клієнтів й партнерів хеседівці підготували святковий концерт, насичений традиційними юдейськими піснями й танцями, а також благословеннями на продовження доброї справи. Крім того, для ознайомлення зі щоденням фонду в залі була розміщена фотоекспозиція миттєвостей “Хесед Бешт”.

Окремою окрасою святкування стали номери від працівників фондів. Варто зазначити, що сьогодні колектив “Хеседу” складається зі 150 працівників, а кількість волонтерів становить понад 300 осіб і постійно зростає.

Завітав на свято Фонду заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв.

Коли навідуєшся до “Хесед Бешт”, відчуваєш затишну домашню атмосферу, а її можуть створити лише люди з великим і добрим серцем. Тому я впевнений, що усі ваші підопічні отримують найкращу та найщирішу підтримку. Дякую керівництву організації та усьому колективу за те, що в нинішній надскладний для країни час, ви продовжуєте творити добро, допомагати людям, особливо це актуально для переміщених осіб, які за період війни змогли знайти у вас прихисток та оговтатись від війни,сказав, вітаючи колектив Фонду, посадовець.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook