Новини
Події

У селищі на Хмельниччині матір загиблого військового вийшла на пікет до церкви УПЦ

Про одиночний пікет, який влаштувала днями мешканка селища Ярмолинці біля церкви, що досі перебуває у підпорядкуванні УПЦ (МП), повідомили у місцевих соцмережах. Відреагували на вчинок жінки її земляки та хмельничани.

Жінка тримала в руках плакат. На ньому – фото загиблого сина Тараса Чвартацького та напис «За ваші гроші була куплена ракета, яка вбила мого єдиного сина. Не відмолитесь і не відмиєтесь»,повідомили у телеграм-каналі Ярмолинці | Городок online.

Відреагував на вчинок матері загиблого військового хмельницький активіст Андрій Попик:

ДУЖЕ СИЛЬНИЙ ВЧИНОК. А багато хробаків досі повзають до московської церкви лизати пальці московським попам, і слухати антиукраїнські проповіді! В Україні не повинно залишитись філій ФСБ які діють під виглядом РПЦ.

Поширили у соцмережах також відео. Переглянути його можна за посиланням.

Тетяна Махнюк, матір загиблого Тараса, стояла зовсім одна, але коментуючи подію виданню “Вперед”, розповіла: 

Мені не було страшно. Мені тепер взагалі нічого не страшно. У ті хвилини, коли повз мене проходили люди із байдужими поглядами, я думала про свого сина, про те, яким коротким було його життя і про те, що я ніколи не матиму онуків. Окупанти вкрали у мене єдину дитину та право бачити продовження свого роду. Тому вважаю, що українці не можуть мати нічого спільного із московитами.

Хмельничани прокоментували вчинок жінки так:

Цей одиночний пікет більше говорить, ніж стотисячний мітинг. Душа в друзки. Син цієї жінки майже ровесник моєї доньки, син з ним пересікався в хлопчачих тусовках. Наші діти… Судячи з того, що пише наша талановита молодь, був справжнім патріотом-пасіонарієм. Хотів змінити світ. Може, мамі вдасться?

Гірка правда… Вічна шана ЗАХИСНИКУ України.

Матері уже не повернеш кровиночку, її серце не загоїться, а тим людям усім має бути дуже соромно. Як можна бути такими бездушними, жорстокими і злими, ніхто не підійшов і не підтримав матір.

Де ж місцева влада? Що за “люди”, що за “віруючі”? Руська церква?? Раби диявола.

Друзі Тараса створили петицію на офіційному сайті Президента України «Про присвоєння почесного звання «Герой України» посмертно старшому солдату Чвартацькому Тарасу Вікторовичу». Із необхідних 25 000 підписів станом на сьогодні зібрано понад 8 300. До кінця збору підписів залишилося 77 днів. Підтримати петицію можна за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook