Новини
Суспільство

Вимушеним переселенцям у Хмельницькому видадуть 8 тисяч продуктових наборів

Для багатьох внутрішньо переміщених осіб, які переїхали до Хмельницького через повномасштабне вторгнення росіян, гуманітарна допомога, зокрема, продуктами, є досить суттєвою підтримкою. Видають їх у міському штабі, що в кінотеатрі імені Шевченка. Отримати пакунок може кожен, хто має довідку ВПО.

До продуктового набору, які отримують ВПО, входять олія, крупи, макарони, тушкованка, цукор, чай, печиво. За словами переселенців, для родини, до прикладу, з двох осіб, такого набору може вистачити на кілька місяців. Звісно, якщо споживати продукти ощадливо.

Загалом упродовж осені у міському штабі допомоги ВПО планують видати 8 тисяч продуктових наборів. Харчі закупили за кошти з бюджету громади.

Відповідно до кошторису наразі вартість одного продуктового набору становить близько 340 гривень. Штаб через телеграм-канал повідомляє внутрішньо приміщених осіб про можливість отримати продукти, які будуть закуплені управлінням праці та соціального захисту населення, – коментує заступниця керівника Штабу допомоги ВПО Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

Аби щоденно охопити якомога більше людей, видачу продуктових наборів розділили на декілька етапів. Уже забезпечили харчами людей віком 70+, нині видають продукти для тих, кому за 60. На черзі – родини із маленькими дітьми та решта ВПО.

Плануємо, що штаб допомоги вимушеним переселенцям буде продовжувати видачу продуктових наборів до середини жовтня. За період з січня 2023 року по вересень ми видали 26 тисяч продуктових наборів для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у нас в громаді і звернулися в штаб допомоги внутрішнім переселенцям, – каже Юлія Сабій.

Крім продуктів, за можливості, людям надають засоби гігієни. Загалом впродовж цього року майже чотири тисячі родин з дітьми отримали підгузки, суміші та каші для малюків.

Детальніше – у сюжеті каналу МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook