Новини
Офіційно

Володимир Зеленський: “Найкраще – щоб ми могли виробляти передові зразки зброї, щоб гарантувати безпеку Україні”

Президент України прокоментував звіт міністра оборони Умєрова, який був озвучений днями. Глава держави акцентував на необхідності виробляти власні ППО та інші передові зразки зброї, підсумував візити в США й Канаду та зустрічі із лідерами держав-партнерів, а також розповів про напрацювання у подальшій роботі зернового коридору з України.

Про що говорив у своєму зверненні до українців Президент України.

Перші американські танки «Абрамс» уже в Україні. Їх готують, щоб посилити наші дії проти окупантів. І це буде суттєве посилення, – наголосив глава держави.

Працюємо й для того, щоб отримати всі інші так необхідні нам збройні можливості. Це стосується і F16 – триває підготовка пілотів та інфраструктури. Це стосується і далекобійної зброї – ми робимо все, щоб Україна могла робити більше для звільнення своєї території. Так само і з ППО. Щоб закрити всю територію нашої держави, потрібно більше систем, ніж у нас зараз є.

Найкраще – щоб ми могли виробляти і ППО, і інші передові зразки зброї. Це безальтернативно. Щоб гарантувати безпеку Україні. І ми будемо виробляти, крок за кроком побудуємо всі необхідні виробництва, – зазначив Володимир Зеленський.

І, до речі, ми бачимо вже дуже чітку зацікавленість світу працювати з нами заради нової оборонної сили не лише України, але й наших партнерів. Нашого світу загалом – світу, який заснований на правилах та не терпітиме агресій і терору, які Росія намагається зробити нормою.

Сьогодні міністр стратегпрому Камишін доповів щодо підготовки першого Форуму оборонних індустрій: вже є понад 160 компаній, які будуть учасницями. 26 країн. Різні частини світу: Америка, Азія, Європа, Австралія. Виробники повного спектра озброєнь. Ми зробимо все, щоб об’єднати світ заради створення нового й потужного арсеналу для України та всіх захисників міжнародного права.

Провів сьогодні також наради щодо підсумків візиту в США й Канаду та зустрічей із лідерами держав-партнерів на полях Генеральної Асамблеї ООН. Усі домовленості, яких ми досягли, кожну перспективу для України – все маємо реалізувати якнайшвидше. Щодо кожного з напрямів визначаємо конкретного посадовця, який відповідатиме за виконання домовленостей.

Оборона, політична взаємодія, посилення й очищення інституцій, енергетика, відновлення.

Окрема увага – призначеній спецпредставниці США з питань відновлення України Пенні Пріцкер. Це дуже важливе призначення. Це чіткий символ довіри Америки до майбутнього України. Я провів зустріч у Нью-Йорку з пані Пріцкер, вона була й у Вашингтоні – на переговорах у розширеному складі з Президентом Байденом. Продуктивний настрій. І для нас важливо, щоб спецпредставниця мала змогу якнайшвидше почати працювати з Україною та в Україні.

Провів нараду і з урядовцями та Офісом щодо нашого зернового експорту. Скоординували подальші кроки та зафіксували досягнуті результати. Перше: Європейська комісія підтримала дорожню карту взаємного моніторингу експорту зерна. Це повністю раціонально. Друге: поступово прибираємо емоції з цієї теми за більшістю питань. Робота із сусідами може й мусить стати цілком конструктивною, і Україна все для цього робить. Третє: я вдячний тим нашим партнерам, які не допустили порушень торговельних правил Євросоюзу та Угоди про асоціацію. Такої ж конструктивної спільної роботи, як і з Болгарією та Румунією, ми очікуємо від інших країн-сусідів. Євросоюз – це простір для взаєморозуміння та співпраці. Так і має бути.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook