Новини
Офіційно

Сергій Тюрін зустрівся з представниками Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців

Перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін зустрівся з представниками Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН): Акіко Цуджісавою, Старшою радницею з правових питань, в.о. Голови Саб-офісу УВКБ в м. Вінниця та Катериною Савицькою, Головою Польового офісу УВКБ ООН (Чернівці).

До спілкування також долучилися заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, директорка Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук та представники сфери гуманітарного забезпечення області.

Нагадаємо, з 2014 року УВКБ ООН в Україні опікується питаннями захисту та допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Серед низки поточних проєктів, одним із ключових напрямків діяльності є підтримка органів місцевого самоврядування, відповідальних за соціальний захист населення, включаючи надання соціальних та інших послуг ВПО.

Відтак, враховуючи навантаження на органи соціального захисту населення щодо реєстрації та забезпечення гуманітарних потреб ВПО, УВКБ ООН передали 20 ноутбуків для працівників сфери соціального захисту Хмельницької області. За їх словами, прискорення реєстрації внутрішньо переміщених осіб – один із пріоритетів УВКБ ООН, адже саме належне документування забезпечує доступ до відповідних послуг.

Ми постійно відчуваємо вашу підтримку та дружнє надійне плече у допомозі як під час ворожих обстрілів, так і під час забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб та дітей. Щиро дякуємо за кожен ваш реалізований проект в області. Переконаний, що спільними зусиллями ми подолаємо будь-які труднощі та виклики, – сказав Сергій Тюрін, звертаючись до іноземних гостей.

В продовження спілкування учасники обговорили актуальні питання гуманітарної підтримки, аби розуміти потреби регіону та виклики, пов’язані з війною. На завершення представники ОВА вкотре подякували міжнародній організації за допомогу та висловили сподівання на продовження плідної співпраці.

За інформацією ОВА

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook