Новини
Хмельниччина туристична

100 тисяч туристів відвідали Бакоту на Хмельниччині з початку року

Екскурсії, відпочинок на пляжах, риболовля, подорожі Дністром, культурно-мистецький туризм – спектр відпочинкового сезону на Бакоті цього року був досить широким. Тож не дивно, що потік туристів на Кам’янеччину збільшився. За попередніми підрахунками, їх було 100 тисяч, що вдвічі більше, ніж минулого року. Звісно, свій “внесок” зробила війна, обмеживши українцям можливості відпочивати за кордоном та в межах України. Проте й активна робота у тергромаді щодо розвитку туризму дає свої плоди.

Як розповів журналістам Суспільного директор “Туристично-інформаційного центру” Староушицької громади Андрій Захарко (Зоін), Бакота, раніше відома багатьом лише як місце затопленого села на Кам’янеччині, наразі має набагато більше туристичних магнітів та пропозицій на різні смаки.

Одна з новинок відпочинкової локації на Бакоті – пляж з білим піском, який почали облаштовувати в долині Старої Ушиці наприкінці травня.

Сюди приїздило багато родин з Хмельницької, Львівської, Чернівецької та Київської областей. Також велика кількість рибалок приїжджає. Влітку багато відпочиваючих обирали активний відпочинок на воді: сапи, байдарки, будиночок на воді, – розповів Андрій Захарко.

Крім відпочинку біля води, туристи традиційно обирали екскурсії – на оглядовий майданчик та до скельного монастиря. Проте не оминали увагою і “крафтовий” туризм: відвідували виноробню Богдана Павлія, трав’ярню Миколи Прудивуса, козячі ферми тощо.

З’явилася на Бакоті також локація для любителів наметового відпочинку: перших туристів прийняли влітку власники глемпінгів. Для них встановили 12 глемпів (намети для комфортного проживання).

За словами Андрія Захарка, туризм – це один зі стратегічних напрямків розвитку Староушицької громади.

Тому ми активно його розвиваємо. Крім облаштування нового пляжу, зробили туристичне маркування території, створили інформаційні мапи, щоб можна було дізнатися про більшу кількість туристичних місць, – розповів Андрій Захарко.

До слова, як розповіли у фейсбук-спільноті Bakota Info, нещодавно на Бакоті з’явилося відділення “Нової пошти”:

Якщо вам потрібно відправити або отримати посилку на Бакоті – у нас є хороші новини. Неподалік в Старій Ушиці розташоване вантажне відділення №1 Нової Пошти. Зараз це єдине місце для відправлення та отримання посилок у громаді, тож не забудьте зберегти цей пост на випадок, якщо у вас з’явиться необхідність щось відправити чи отримати. Адреса відділення: вул. Соборна, 9а. Геолокація: https://goo.gl/maps/Rk1PH49Www1FCZkG7

Дізнатися про інші цікаві туристичні локації області можна у серії “Хмельниччина туристична” на каналі Наголос.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook