Новини
Офіційно

Ліцеїсти-прикордонники у Хмельницькому склали урочисту клятву

Сьогодні, 1 жовтня, перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін завітав на церемонію складання урочистої клятви ліцеїстами Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка Держприкордонслужби України. На Хмельниччині вже вдруге відбувається подібне дійство, адже навчальний заклад минулого року знайшов собі “нову домівку” в нашій області, переїхавши з початком великої війни із міста Суми.

Символічно, що саме у цей день, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України та День українського козацтва, ви, юні ліцеїсти, складаєте Урочисту клятву на вірність Батьківщині, віддаючи шану багатьом поколінням борців за Україну. Щиро вітаю вас із цією важливою подією у вашому житті! Щиро бажаю вам успіхів у навчанні, надійної товариської підтримки, пишатись обраною справою! Перемоги нам усім і найшвидшого відновлення миру в Україні!звернувся до присутніх на заході Сергій Тюрін.

Урочиста церемонія відбулася у сквері імені Тараса Шевченка, де були присутні керівники області та міста, представники силових структур та Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, а також громадськість та батьки учнів-ліцеїстів.

Опісля урочистостей, усі бажаючі могли відвідати військово-технічну виставку, яку підготував колектив НАДПСУ.

Сергій Тюрін разом із ректором академії Держприкордонслужби, генерал-майором Олександром Луцьким оглянули продемонстровані на ній зразки спеціальної техніки, сучасного озброєння, технічних засобів охорони кордону, а також “чотирилапих прикордонників” кінологічного відділення.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook