Новини
Хмельниччина туристична

Палацу на Хмельниччині шукають нового господаря (ФОТО)

Викуплений восени минулого року особняк адвоката Периторіна, який згодом виявився палацом Гершгоріна, у Деражні, його теперішні власники впорядкували, дослідили, підремонтували. І наразі шукають історичній будівлі нових господарів.

Будівлю викупила засновниця проєкту «Спадщина.UA» львів’янка Ганна Гаврилів. Під час ремонтних та реставраційних робіт знайшли чимало цікавого: 100-річну етикетку виробника покрівлі, унікальні зразки кахлів, з’ясували, що в приміщенні знайшли прихисток церква та волонтерський штаб, а ще там виявилися таємничі підземелля під будівлею. Про все це розповідали на спеціально створеній для історичної споруди сторінки у Фейсбук.

За словами нинішніх власників, палац адвоката Самуїла Гершгоріна має всі шанси стати однією із найвідвідуваніших локацій інфраструктури гостинності регіону та новою туристичною меккою Поділля! Наразі шукають нових господарів для будівлі, які б погодилися не лише викупити її, а й ставитися до неї з любов’ю та повагою як до об’єкту культурної спадщини, надасть об’єкту таке пристосування, що позитивно вплине на розвиток культурно-туристичного потенціалу громади та регіону, а також відновить та запустить об’єкт впродовж найближчих 5 років.

Деражня – невеличке місто з великою історією, розташоване за 35 км від Хмельницького, що має наразі нерозкритий, проте дуже високий культурно-туристичний потенціал та всі шанси стати новою туристичною меккою Поділля – як локацією для транзитного туризму, так і самодостатньою туристичною дестинацією повного дня. Сама будівля палацу дуже вдало розташована на мапі Деражні – на центральній вулиці міста неподалік залізничного вокзалу та автобусної станції, а також має планування, що ідеально підходить для влаштування в ньому об’єкту інфраструктури гостинності, відтак є цілком приваблива як об’єкт для інвестицій, а не лише як втілення мрії, – йдеться у повідомленні на сторінці палацу.

В підвалах палацу Гершгоріна власники в майбутньому бачать винарню зі всіма винними брендами Поділля, дегустаційним залом та музикою на саксофоні до півночі, в приміщеннях першого рівня – event hall (локацію для різного року урочистих подій від конференцій до весіль), ресторан та локальний музей, а в габаритах старовинного горища – готель з номерним фондом на 10-15 номерів (залежно від архітектурних рішень).

Основні дані:

  • Власник ТОВ «Палац Гершгоріна»
  • Пам’яткоохоронний статус: нововиявлена памʼятка архітектури місцевого значення
  • Дата будівництва: 1910 рік
  • Архітектурний стиль: Сецесія
  • Площа будівлі: 712,9 кв.м. (+ можливість влаштування експлуатованого горища до 250 кв.м.)
  • Площа ділянки (в оренді): 0,1694 га
  • Кадастровий номер: 6821510100:03:006:0865
  • Технічний стан: задовільний

Умови продажу:

  • Корпоративні права ТОВ
  • Вартість: 140K USD

Детальнішу інформацію можна дізнатися за телефоном: 067-340-02-46.

Презентацію палацу можна переглянути за посиланням.

А так палац може виглядати:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook