Новини
Суспільство

Інвертор або напівавтомат: що вибрати для зварювання в домашніх умовах?

Зварювальний апарат навряд чи можна віднести до тих інструментів, що входять до «арсеналу» кожного домашнього майстра. Але поява на ринку доволі недорого обладнання поступово перетворює зварювання металів на популярне хобі. Хтось використовує зварювальний апарат в гаражі для автомобільного ремонту, а хтось виготовляє предмети інтер’єру з металу. Завжди знайдеться робота для власників приватних будинків — поставити опори для паркану, збудувати навіс, встановити арки під виноград тощо. У зв’язку з цим у користувачів, які не мають досвіду роботи зі зварювальним апаратом, виникає запитання — яке обладнання вибрати для початківця? Розглянемо найпопулярніші серед аматорів види зварювання.

Напівавтоматичне зварювання з подаванням дроту (MIG/MAG)

Один з найпопулярніших видів зварювання — як серед домашніх майстрів, так і серед професіоналів. Цей метод полягає у подаванні тонкого дроту з котушки. Швидкість подавання дроту регулюється, що прискорює виконання робіт і дає можливість користувачу зосередитися виключно на виконанні якісного шва.

Напівавтоматичний метод підходить для зварювання листового металу, тому застосовується для кузовного ремонту автомобілів. Цей метод легко опанувати, але він має і певний недолік. Для зварювання необхідна присутність інертного або активного газу (саме вид газу і походять абревіатури MIG та MAG), який подається через сопло з балона. Отже, такий вид обладнання дещо громіздкий.

Ручне дугове зварювання (ММА)

Найдавніший метод зварювання. Як зрозуміло з назви, весь процес зварювання відбувається вручну. Фактично він зводиться до того, що металевий стрижень вплавляється у шов. Окрема подача газу при цьому не потрібна. Сам зварювальний апарат (інвертор) доволі компактний, його можна легко покласти до багажника та поїхати на дачу, щоб виконати необхідні роботи. Але зробити шов акуратним, використовуючи ручне дугове зварювання, доволі непросто. Цей метод найкраще підходить для роботи з чорними металами, коли акуратність зварювання не важлива.

Обидва методи зварювання користуються популярністю серед аматорів і мають свої переваги. Остаточний вибір обладнання буде залежати від того, які саме роботи та з якими металами плануються.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook