Новини
Офіційно

Сучасні укриття для школярів відкрили у Хмельницькому

Завдяки благодійному фонду Андрія Богданця «Допоможемо разом» та за фінансової підтримки міжнародного партнера Freedom Holding Corp у двох школах Хмельницького обладнали сучасні укриття.

Зі звичайних підвалів ми зробили комфортні укриття – з меблями, м‘якими іграшками, дитячими килимками, кріслами-мішками та проєкторами. Ми не використали жодної бюджетної гривні, а знайшли грантові кошти та показали, як можна допомогти українським дітям, – розповів народний депутат, засновник БФ «Допоможемо разом» та проєкту Freedom Space Андрій Богданець.

Freedom Space – це ремонт та будівництво сучасних комфортних та безпечних укриттів у навчальних закладах по всій Україні. Наразі реалізація проєкту передбачає облаштування понад 30 укриттів. Два з них з’явилися у Хмельницькому. В одному з них проходять навчання 100 діточок з вадами слуху.

У розмовах діти розповідають, наскільки сильно переживали повітряні тривоги, наскільки емоційно важко для них це було. Тому ми робимо все, щоб вони навчалися у психологічно комфортному та безпечному просторі, – наголошує засновник проєкту Freedom Space.

Дякую усім благодійникам, які долучилися та реалізували цей надзвичайний проєкт. Діткам все сподобалося, вони із задоволенням намалювали та подарували нам малюнки. На одному з них напис «Україна переможе». І ми віримо у перемогу, після якої ці укриття стануть новим освітнім простором. Простором, у якому діти зможуть вільно розвиватися, творити та проводити час із задоволенням, – сказав народний депутат від «Слуги Народу» Микола Стефанчук, який взяв участь у відкритті бомбосховищ.

До ремонту це були непристосовані для навчання підвальні приміщення, де можна було лише перечекати повітряну тривогу. Тепер це повністю адаптовані повноцінні укриття, облаштовані за всіма безпековими нормативами ДСНС, – засвідчив присутній на відкритті бомбосховищ народний депутат від «Слуги Народу» Юрій Заславський.

Народні депутати висловили вдячність міжнародним партнерам за фінансову підтримку. А також запевнили, що робота над пошуком міжнародних донорів триватиме для подальшого облаштування сучасних укриттів у школах по всій країні.

Андрій Богданець наголосив, що зараз, коли всі сили та фінансові ресурси йдуть на потреби ЗСУ задля наближення нашої перемоги, важливо не забувати й про допомогу дітям.

Вони – наше майбутнє, майбутнє нашої країни. Тому важливо, щоб наші діти росли та навчалися у безпеці. Навіть у такий важкий час ми маємо забезпечити їм комфортне та безпечне дитинство та не дати війні його забрати, – підсумував він.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook