Новини
Культура

Виставку «Палітра моментів» відкрили у хмельницькій бібліотеці (ФОТО)

У читальній залі Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади днями відбувся вернісаж художника Андрія Каптаря.

На виставці  «Палітра моментів» художник представив громаді п’ятнадцять живописних полотен різножанрової наповненості. Футуристичні сюжети, як рефлексії на події сьогодення. У живописних постановах інопланетні створіння чи мешканці фауни «відігрують» наші побутові сцени, до яких ми звикли після 24 лютого…

Пейзажі, які ще раз демонструють красу й рятівну силу, рідної для художника, української природи. На пейзажах майстра краєвиди Грицева, Малієвець.  Флористичне наповнення цих творів сяє особливими барвами нашого квітучого Поділля.

В експозиції виставки представлені також декілька натюрмортів. Цей жанр у творчості Андрія Каптаря вирізняється широтою колірної гами та ретельним  пропрацюванням найдрібніших деталей. Жовтогарячі чорнобривці, ніби тільки зібрані у променистий букет. Або ж кумедні чайнички та глечики в яких стоять сушені соняхи та парує свіжозапарена кавуся – хіба ж це не сніданок, вартий естетики Ван Гога?

Найстарша робота розміщена в експозиції датується 2009 роком, більшість представлених творів створені Андрієм Каптарем у 2023 році.

Виставка націлена привідчинити світ митця споглядачу, його барвисте й тематичне наповнення. А ще дати можливість усвідомлення, що мистецтво лікує рани, нанесені історичними зрушеннями й фіксує час, супровідні з ним емоції, переживання в незнищенній цінності культури.   

На відкритті митець розповів гостям про творчий шлях та сьогоденні царини творення. Також, модератори заходу згадали про ще одну мистецьку сторону пана Андрія – поезія. Тож, експонент поділився під час заходу й авторською віршованою формою.

Привітати з відкриттям Андрія Каптаря прийшли колеги по артистичному цеху – художники Володимир Півень та голова обласної спілки митців Микола Мельничук. Останній прямо під час заходу вручив Андрію Каптарю посвідчення дійсного члена НСХУ.

Атмосферу пізнання образотворчого мистецтва в живописі тонко підкреслили своїми музичними компліментами студенти та викладачі фахового музичного коледжу ім. Владислава Заремби.

Виставка доступна до ознайомлення протягом місяця.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook