Світлана Русіна
Блогерка
6 521
З Азії, Америки та Європи: на Хмельниччині господар вирощує 200 сортів винограду

Рожевий, білий та темний, круглий і видовжений, з великими та дрібними ягодами, виведений на території різних континентів.  Близько 200 сортів й гібридних видів винограду на своїй присадибній ділянці вирощує Роман Єфименко із села Лисогірка Меджибізької тергромади на Хмельниччині. Виноградарством  чоловік займається понад 10 років. Про секрети улюбленої справи господар розповів і нам.  А з яких […]

2 678
Грудне вигодовування як виклик

“Місяць тому я годувала шестимісячну доньку надворі у затінку та не ховалася під пелюшками. Аж раптом якась жінка почала голосити: “Фу, дикунка! Ніякого виховання! Поліції на неї нема! Тут же діти!”. Я озирнулася і побачила, як вона шарпає двох хлопчиків та виганяє їх з двору. Так, наче я не дитину годувала, а розчленовувала тіло”, – […]

3 927
Пандемія на чужині: жіночий досвід

Для жінок виїзд за кордон зазвичай обумовлений фінансовими труднощами родини та піклуванням про дітей: освіту й лікування. Потрапляючи на чужину, більшість українок, навіть з вищою освітою, змушені працювати доглядальницями у родинах з дітьми та літніми людьми.

2 033
Корона-період: між панікою та недбалістю

Колективні психічні процеси – потужні, і не кожна людина здатна їм протидіяти. Тому передусім має бути критичне мислення: раціональний аналіз ситуації, відділення від проблеми її емоційної складової.

4 099
Хмельницькі екстрасенси: чи законна така діяльність?

Людям притаманно вірити у краще, добро, диво. А екстрасенси таку віру їм дають.

2 768
Дмитро Габінет: «Я хочу відрізнятися!»

Київській верхівці тут потрібен був хтось молодий, не заплямований. Такий, щоб, шукаючи компромат, всі гризли нігті від розпачу.

1 394
Зрозумійте нас. Дістало!

Оце російськомовне майданівське «Поймите нас. Задолбало» – свідчення тотальної, а не якоїсь локальної суто западенської  зневіри. Зневіри й роздратованості всієї України.

2 608
Кам’янець-Подільський – цікавий, строкатий і неоднозначний

Переказувати багато історичних подробиць – справа істориків. У нас же виникла ідея дещо відхилитися від звичного маршруту, заглибившись у нетрі старовинних квартальчиків. А що там, за привабливим фасадом?

1 606
Які вони – дитячі майданчики Хмельницького?

Більше лабіринтів з канатів, більше дерева замість металу, більше безпеки – от, якими хотілось би бачити дитячі майданчики. Можливо, до цього ми колись таки наблизимось.

2 880
Одна залежність замість іншої: хмельничанка відверто розповіла про вживання метадону

За задумом, участь у програмі замісної терапії мала б дозволити мінімізувати розповсюдження ВІЛ (СНІДу) та дати її учасникам шанс повернутися до життя без наркотиків.