Юлія Орєхова
нейропсихолог
5 427
Дитсадкова закоханість – що робити батькам?

Закоханість у дошкільному віці – це не погане виховання або погані гени, а зовсім навпаки – це нормально. Значить, у дитини перед очима є хороший приклад закоханих мами і тата. І, дивлячись на них, малюку теж захотілося про когось піклуватися.

8 601
Діти із «синдромом срібної ложки». Які вони?

«Народитися зі срібною ложкою в роті» – значить, ніколи ні в чому собі не відмовляти. Найголовніше бажання таких дітей – мати якомога більшу кількість матеріальних благ.

2 506
Уроки керування часом для мам в декреті

Тайм-менеджмент в декреті допоможе збудувати довірчі відносини з родичами, навчить знаходити час для себе та оцінити красу неідеального життя.

1 502
Як навчити дитину дискутувати

Суперечка – це аргументоване обговорення двох протилежних думок. Кажуть, в суперечці народжується істина. Тільки спір має бути «правильним» і опоненти повинні вміти сперечатися. А для цього вчитися сперечатися краще з дитинства.

7 024
Сім застарілих прийомів виховання

Давайте йти в ногу з часом та виховувати своїх дітей не з міркуванням «тому що мене так виховували», а керуючись установкою «як буде краще для моєї дитини та мене».

8 814
10 речей, яких треба навчити дитину до 10 років

10 років – це вже переддень підліткового періоду, коли дитині буде важлива думка її друзів. В 10 років діти вже розуміють, що таке добре, а що – погано.

2 458
Вислови, які дратують підлітків

Іноді корисно на хвилинку замислитися над тим, що саме ви хочете донести до свідомості дитини, щоб правильно підібрати слова.

1 993
Чому діти ябедничають

Причин, чому одні діти доносять на інших багато: вік дитини, ситуація, що склалася, особливості характеру та багато іншого.

1 532
Як відволікти дитину від ґаджетів

Наші діти та підлітки, народжені після 2000 року – це люди покоління Z. Вони не знають життя без смартфонів, ноутбуків, планшетів. Вони практично з народження вміють користуватися інтернетом.

2 738
Як показати свою любов дитині

Є чимало способів, як показувати піклування та любов дітям. Головне – робити це щодня. Тоді дитина навчиться і сама проявляти ніжність до батьків та інших родичів, буде рости впевненою в собі людиною з розумінням своєї «потрібності» та важливості.