WhiteBIT Р2Р Express
Як продати крипту за допомогою WhiteBIT Р2Р Express
24 Травня 2023

Як продати крипту за допомогою WhiteBIT Р2Р Express

 

За допомогою трейдингу цифрових грошей можна непогано заробити. Але перед початком торгівлі треба добре вивчити курси криптовалют. І придбати цю саму валюту. У трейдерів-новачків постають питання вже на першому етапі. Щоб виконати успішний старт, необхідно вибрати біржу, яка має зрозумілий і простий інтерфейс – WhiteBIT. Тут можна вивчити курси криптовалют, актуальні на сьогодні.

WhiteBIT є централізованою біржею, зареєстрованою в Європі. Заснували платформу відносно нещодавно – у 2018 році. Біржа WhiteBIT вважається однією з найбільших і водночас безпечних на території Європи. Користуватись її послугами просто.

WhiteBIT Р2Р Express

Як продати криптовалюту чи купити її

На платформі WhiteBIT всього існує кілька способів, щоб продати криптовалюту: купити прямо з банківської картки, брати участь у торгах та обміняти. Для поповнення балансу фіатом потрібно зайти на сторінку Баланс, вибрати актив і натиснути на Поповнення. Там же вказується вид платіжної системи та кількість активів. Тиснемо на кнопку Запит і слідуємо підказкам, які видає платіжна система. Після поповнення балансу можна змінити фіати на крипту у розділі Обмін.

Як купити та вивести криптовалюту на карту

Біткоїни, Ефіріум, інші цифрові активи можна придбати за євро або долари за допомогою платіжної системи Mercuryo. Для цього доведеться виконати деякі прості дії, щоб зарахувався депозит з картки.

Покрокова інструкція:

  • переходимо сторінку з основним балансом;
  • вибираємо пункт “Купівля віртуальних монет за допомогою кредитної картки”;
  • далі йде вибір валюти та суми купівлі (потрібна сума в еквіваленті фіату автоматично відображається у полі “Сума для оплати”);
  • згода з правилами користування сервісом Mercuryo.

Достатньо дотримуватись докладної інструкції, щоб зрозуміти, як вивести криптовалюту на карту. Після виконання всіх процесів цифрові монети зарахуються на основний баланс. Якщо є бажання використовувати інші способи отримання крипти – виставивши ордер або виконавши обмін, доведеться спершу зарахувати кошти на баланс WhiteBIT.

Ще один спосіб, як вивести криптовалюту в Україні

Перш ніж як вивести криптовалюту в Україні, спершу доведеться зареєструватися та підтвердити свою особу. Це не забере багато часу – на все про все йде десять хвилин.

Для підтвердження своєї особи необхідно:

  • перейти до вкладки Верифікація у своєму обліковому записі;
  • ввести свої дані, зазначені у формі;
  • вказати адресу проживання;
  • завантажити фото паспорта.

Далі залишається лише дотримуватися інструкції. Ще для більшої безпеки облікового запису включають двофакторну аутентифікацію. Ця функція знаходиться у вкладці Безпека.

Що потрібно знати про р2р Експрес

Хочеться зауважити, що Р2Р є відносно новою функцією біржі. Завдяки їй користувачі отримали можливість прямого розміщення ордера, вказуючи суму купівлі чи продажу у фіаті. На платформі WhiteBIT можна виконувати різні дії з криптою. Функція Експрес р2р дає можливість швидкого розміщення ордера шляхом вказівки суми продажу чи купівлі у фіаті.

Переваги р2р Експрес:

  • швидкодія – режим дозволяє здійснювати операції швидко за допомогою мобільного додатку;
  • низька комісія;
  • відмінні ціни – можна знайти кращу ціну для конкретного обсягу, який хочеться купити чи продати, що сприяє підвищенню прибутку;
  • лише досвідчені учасники – партнерами по угодам виступають досвідчені мерчанти, тому це виключає можливість проведення невдалих транзакцій.

Серед недоліків р2р відсутність доступу до всіх оголошень – не можна порівнювати ціни всіх пропозицій, тому що платформа відображає лише досвідчених трейдерів, а інші оголошення виключені, хоча вони можуть мати нижчу ціну. Способи оплати потенційно обмежені, тому що угоди здійснюються з різними мерчантами і не кожен із них може запропонувати зручні для Вас способи оплати.

Послуги Р2Р обмінника підходять у тому випадку, коли потрібно вивести крипту на рахунок банку. Також вони дають можливість користувачеві купити, продати та обміняти цифровий актив. Головний плюс платформ у тому, що користувачі отримують більший контроль над своїми активами, оскільки вони контролюють свій власний закритий ключ та криптогаманець.

Як продати і як вивести гроші з криптовалюти

Коли є бажання продати цифрові гроші, то одразу виникає питання, як вивести гроші з криптовалюти. У той же час слід розуміти, як публікуються оголошення, щоб воно відобразилося в режимі р2р. Оголошення публікує сайт криптовалют, а система сама вибере найкращі оголошення.

Якщо хочеться, щоб пропозиція з’явилася в р2р, необхідно отримати статус верифікованого мерчанта. Для збільшення шансів на вибір Ваших оголошень можна спробувати запропонувати найкращу ціну. Конкурентоспроможні ціни приваблюють більше покупців, а це підвищує продаж і зростає Ваша репутація на платформі.

Як можна зняти криптовалюту

Іноді виникає необхідність у тому, щоб перевести в готівку криптовалюту. І для цього є криптообмінники. Вони створені для переведення в готівку криптовалюти. Але криптообмінники мають вищий розмір комісії. Ці платформи працюють зі зняттям готівки. Проте безпека криптообмінників страждає – є ризик втратити гроші.

Усього існує кілька варіантів виведення або зняття крипти:

  • криптобіржа;
  • обмінник;
  • обслуговування обміну Р2Р;
  • електронний гаманець;
  • криптовалютний банкомат.

Якщо немає розуміння, як зняти криптовалюту безпечно, краще звернутися до електронних гаманців – вони хоч і менш популярні для виведення крипти, але також корисні для проведення таких операцій. Перш ніж користуватися послугами електронних гаманців, на них потрібно зареєструватися і тоді конвертувати віртуальні монети у фіатні гроші. Всього кілька рухів для вибору криптоактиву у своєму обліковому записі і можна здійснювати його обмін. У електронних гаманців рівень комісії вище, ніж у платформ Р2Р або бірж, але нижче, ніж у криптообмінників.