Як вибрати ідеальне вино під суші? Поради від експертів
30 Червня 2022

Японці перш за все цінують вишуканий смак своїх страв. Тому не дивно що це стало для них справжнім культом. Навіть вибір напою для того, щоб поїсти суші в Камʼянці-Подільському потребує особливої уваги. Бо він має обов’язково не притуплювати смак основної страви. А ще краще щоб такий напій гарно поєднувався з ролами та покращував їх смакові якості.

Чому краще вживати суші з вином?

Традиційне саке не рекомендується до вжитку під час вживання суші, тому що перебиває їх смак. Найправильніші варіанти будуть зелений чай, пиво та вино. Перші два варіанти не дуже підходять для романтичної вечері. Хоча ніхто вам не забороняє обрати пиво та чай, бо в кожного свій смак.

Однак справжні цінителі розуміють, що під найсмачніші суші, які привезені швидко завдяки Пронто Піца, найкраще пити якісне вино, за японськими традиціями. Проте як саме вибрати підходяще вино і чи всі види підходять для такої страви?

Яке вино обрати під роли?

Найбільш популярні варіанти це сливове, біле та рожеве вино. Кожне з них має свої характерні особливості та створює свою власну феєрію смаків разом з ролами.

  • Сливове вино це найкращий варіант для самих японців. Цей напій є солодким та все ж в міру. Ідеальний варіант для того щоб зробити романтичну вечерю при свічках. Підходить романтичним натурам. Якщо ж ви хочете зануритись у справжню японську культуру і не боїтесь присмаку солодкого від суші, тоді оптимально обрати класичне вино зі слив “Умесю”. Правила вживання:
  1. Келихи використовують як для мартіні, у яких коротка ніжка.
  2. Плоди сливи на дні вина, які можуть стати десертом.
  3. Охолоджується напій до 7 градусів за Цельсієм.
  • Біле вино. Хороший варіант, якщо вам не до смаку солодкі напої. Допомагає повною мірою розкрити смак морепродуктів, що обов’язково оцінить кожен гурман. Якщо у вашій страві багато червоної риби, то ідеально буде підібрати біле сухе “Марсан”. А от коли в ролах багато крабів та креветок, тоді оптимально пити з ними “Шардоне”. А в тому випадку, якщо у вас на столі біла риба, то найкраще взяти пляшку “Шенен Блан”, також ідеально підходить для страв з молюсками.
  • Рожеве вино. Оптимально підходить в тому випадку, якщо на столі багато різних суші та десертів. Головна перевага рожевого вина в його універсальності. Воно має особливу кислинку, як у білого вина, а також насичений фруктовий смак, як у червоного.

Для рожевого чи білого вина найкраще підходять сухі сорти. Бо напівсолодкі краще смакують з десертами. Також важливо, щоб напій був охолоджений і за температурою не вище 10 градусів за Цельсієм.

Не варто замовляти до суші червоні вина, тому що вони підходять саме до м’ясних страв, а не до рибних.

А для того, щоб отримати максимальне задоволення від смачної вечері, потрібно замовляти суші у перевірених місцях, таких як Пронто Піца. Це завжди високоякісні роли та швидка зручна доставка.