Audi колеса
Запчастини Audi: оригінал, аналог чи розбірка
21 Червня 2023

Будь-який автомобіль потребує технічного обслуговування та періодичного ремонту, ці дії підтримують усі механізми та вузли машини у працездатному стані. При цьому існує кілька способів купити потрібні запчастини: замовити оригінальні за номером VIN, підібрати аналоги, шукати деталі на авторозбірках. Розглянемо докладніше кожен із варіантів, щоб дізнатися про переваги та слабкі сторони кожного з них.

запчастини Audi

Запчастини Audi оригінального типу

Так називають автомобільні комплектуючі, які виготовляються безпосередньо заводом-виробником Audi або сторонніми компаніями (за ліцензією). Придбати такі деталі у Хмельницькому можна в інтернет-магазині, де є товари цього бренду. Такий каталог запчастин Audi може підтримувати можливість пошуку деталей за унікальним кодом VIN, що складається з 17 символів. Завдяки цьому можна швидко підібрати автомобільні комплектуючі, які гарантовано підійдуть саме вашій машині.

Оригінальні запчастини мають безліч переваг:

  • Довговічність та надійність – деталі створюються з високоякісних матеріалів, які характеризуються міцністю та стійкістю до різних впливів. Вони легко витримують навіть високі навантаження, забезпечуючи правильну і злагоджену роботу всіх частин авто.
  • Відповідність стандартам бренду – кожна запасна частина проходить ретельний контроль якості на всіх етапах виробництва. Завдяки цьому ризик заводського шлюбу чи інших проблем практично виключено.
  • Сумісність – оригінальні запчастини Audi ідеально підходять моделям машин, котрим вони призначені. Це дозволяє уникнути проблем, пов’язаних з невідповідністю форми або розмірів деталей та їх посадкових місць в автомобілі.

Деталі-аналоги для машин Ауді

Аналогами називають комплектуючі, які призначені для транспортних засобів серії Audi. Причому створюються такі запчастини без відповідного дозволу виробника авто.

Головна перевага аналогів — їхня приваблива вартість, яка нижча, ніж у комплектуючих оригінального типу. Однак якість, довговічність та надійність такої продукції, як правило, значно гірша.

Вирішивши купити та встановити такі запчастини Ауді на машину автовласник ризикує, адже деталі можуть швидко вийти з ладу або стати причиною поломок у суміжних вузлах. Крім того, на аналоги не поширюється гарантія виробника Audi.

Запчастини для автомобілів Ауді з розбірок

Авторозбірки – це місця, де автомобілісти можуть знайти деталі практично для будь-якого вузла або частини автомобіля. Такі запчастини є оригінальними, але вони б/в. Їх отримують під час розбирання різних машин, включаючи пригнані з-за кордону.

Вважається, що такі комплектуючі можуть бути досить довговічними та надійними, якщо минулі власники не нехтували техобслуговуванням та дбали про стан своїх транспортних засобів. На додаток, ціна запчастин з розбирань може бути дуже привабливою..

Однак купівля таких запчастин — це ризик, бо вони вже могли виробити свій ресурс. Тобто невідомо скільки ще прослужать такі деталі, адже вони можуть вийти з ладу майже відразу після встановлення.

Кожен варіант має свої сильні та слабкі сторони, тому ви можете вибирати будь-який з них. Однак, якщо для вас у пріоритеті технічний стан автомобіля, тоді раціональнішим буде купити запчастини Ауді по ВІН-коду. Тому що такі деталі гарантовано підійдуть вашому транспортному засобу.