Новини
Дозвілля

Відкриття туристичного сезону у Кам’янці присвятять спорту

«Кам’янець – активний, Кам’янець – спортивний»: за три тижні у місті над Смотричем стартує турсезон. Цьогорічна концепція відкриття присвячена спорту. Два рекорди – зі стрибання на скакалці та йоги, туратлон та напівмарафон покликані довести туристам, що не лише історією однією багатий Кам’янець.
Старт турсезону у місті над Смотричем планують на 21 квітня.
Біг, велопроїзд, скелелазення і сплав на байдарках по річці Смотрич – через це на час мають пройти усі охочі отримати першість у туратлоні. І, звісно, грошову винагороду. Призовий фонд змагань становить 20 тисяч гривень. Наразі, кажуть організатори, відбувається реєстрація учасників. Іще одна спортивна новинка на відкриття турсезону – півмарафон із бігу. Його учасники мають об’єднати дві фортеці – Кам’янець-Подільську і Хотинську. Пробігши 21 кілометр – на час – переможці також не залишаться без винагороди.
Активними розвагами кам’янчан та гостей міста в Кам’янці тішитимуть протягом трьох днів. А вже наступного тижня після відкриття турсезону – спортивного, у місті над Смотричем повернуться до традицій. «Форпост», «Подільська турка», Кубок повітроплавання, «Острів семи скарбів», «Опера в мініатюрі», «Республіка» – фестивальну карту цьогоріч розбавить старий-новий «Ретро фест». Організатори кажуть, востаннє його проводили 9 років тому, а зараз відновили.
Охочим зануритись у минуле організатори радять завітати у червні. А краще, починаючи з квітня взагалі не покидати Кам’янця-Подільського – аж до листопада. Переконують, цікаво буде.
Подробиці – у сюжеті каналу Ексклюзив

Автор: Тетяна Новак