Новини
Культура

Гарні традиції Хмельниччини – різдвяні вертепи

У трьох містах нашого краю – Полонному, Славуті та Шепетівці – запрацювали різдвяні вертепи. На святкових церемоніях відкриття побував народний депутат України Роман Мацола.
Це й не дивно, адже саме з ініціативи його громадської організації дійство, яке має давні українські та християнські традиції, стало можливим на Хмельниччині. У святкових заходах взяли участь також представники місцевої влади, духовенства, культурні та громадські діячі зокрема, прості мешканці, багато дітей. На запрошення організаторів, а це «Інститут солідарності громад», Фонд сталого розвитку «Стара Волинь», Будинок культури Полонської громади та Шепетівський центр дитячої та юнацької творчості вихованці центру влаштували святковий концерт, з колядками, конкурсами та призами. Вертепи стоятимуть у вказаних місцях на центральних площах міста, кожен бажаючий може там поколядувати чи просто сфотографуватися.

Звертаючись до присутніх на відкритті вертепу, Роман Мацола побажав усім щасливого Нового року, веселого Різдва, здоров’я, родинної злагоди та здійснення усіх мрій.

Автор: Адміністратор сайту