Новини
Політика

Хмельницьку владу підтримала міжнародна фінансова корпорація

Після року підготовчої роботи підписано кредитний договір з Північно-екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО (на суму 11, 84 млн грн.) та грантовий контракт на одержання безповоротної позики у фонду E5P (200 тис. євро)! Про це повідомляється на сайті міськради. В грудні 2015 року було направлено бізнес-план з врахуванням отримання грантової допомоги по Програмі співфінансування від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Фонду Е5Р) та направлено від Хмельницької міської ради заявку на отримання кредитних коштів щодо проведення заходів з термомодернізації бюджетних будівель ДНЗ № 26, ДНЗ № 29, ДНЗ № 54, СЗОШ № 14, НВК № 2. Проектом передбачається встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП), заміна існуючого внутрішнього та зовнішнього освітлення на енергозберігаюче (світлодіодне), утеплення фасаду будівель, заміна вікон та інші енергоефективні заходи.
22 липня 2016 року Хмельницька міська рада отримала позитивне рішення про схвалення Асамблеї вкладників Фонду Е5Р надання співфінансування у формі гранту в розмірі 200,0 тис. євро в доповнення до кредиту від Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) в рамках кредитування проектів з енергозбереження.
Хмельницька міська рада підготувала документи на отримання кредиту в розмірі 11,84 млн грн. для комплексної термомодернізації п’яти бюджетних закладів. Співфінансування проекту з міського бюджету передбачено у розмірі 1,7 млн грн.
Зовнішнє місцеве запозичення залучається на умовах: валюта запозичення – гривня; строк запозичення – до 5 років (включаючи період відстрочки до 1 року від дати підписання); відсотки за користування кредитними коштами становлять 3% річних.

Автор: Адміністратор сайту