Новини
Кримінал

У Хмельницькому побільшало ДТП за участі пішоходів

У Хмельницькому побільшало ДТП за участі пішоходівУ Хмельницькому більше сотні пішоходів травмувалося і троє загинуло. Найчастіше транспортні пригоди трапляються на Кам’янецькій та Проспекті Миру. При тому, зокрема, і у тих місцях, де поруч підземні переходи. До прикладу, на зупинці «Темп», пішохідним переходом мало хто користується. Людей не зупиняє навіть суцільний паркан з боку заводу. Один хмельничанин зізнався: перебігає дорогу вже тридцять років поспіль.
Інша зона ризику – Кам’янецька. У поліції кажуть: 4 випадки травмування пішоходів тут у 2016 році пов’язані із вживанням ними алкоголю. Трапляються і ситуації, коли через недбалість дорослих страждають діти. «Один з випадків, коли мати переходила з неповнолітньою дитиною. Проїжджав автомобіль, мати зупинилася, а дитина продовжувала рух. Сталася ДТП. Дитина травмувалася», – розповідає інспектор Управління патрульної поліції м. Хмельницького Олександр Гаврилюк. Також проблемними вважаються місця повороту з Кам’янецької на вулиці Інституцьку та Коцюбинського, що біля автостанції №5.
За перехід дороги у невстановленому місті передбачений досить символічний штраф – 51 гривня. Найчастіше ж правоохоронці і поготів обмежуються простим попередженням. А от на водіїв, що не пропускають краян на пішохідних переходах, чекають суворіші санкції – штрафи у кілька сотень гривень. Адже вважається: водій має передбачити все.

Автор: Адміністратор сайту