Новини
Бізнес

Хмельницька АЕС завершує 2016 рік із рекордом


Хмельницька АЕС завершує 2016 рік із рекордним показником з виробітку електроенергії. Станом на 30 грудня поточного року на ХАЕС вироблено 14 864 млн. кВт*год електроенергії. Фактичний коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) на ХАЕС – 85,1%.

Нагадаємо, що до 2016 року найбільшу кількість електроенергії – 14 785 млн. кВт*год на Хмельницькій АЕС було вироблено в 2007 році.

Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електростанція» Національної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» – найпотужніше підприємство Хмельниччини. Хмельницька АЕС сьогодні – це два діючих енергоблоки ВВЕР-1000. ХАЕС щороку генерує понад 14 мільярдів кіловат – годин електроенергії, що складає більше 8% від загального виробництва електроенергії в Україні. Найвищий пріоритет діяльності ВП «Хмельницька АЕС» – забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, надійна та стабільна робота енергоблоків. За оцінками МАГАТЕ, Європейської комісії функціонуючі енергоблоки ХАЕС відповідають вимогам світової ядерної безпеки.

Детальніше: www.xaec.org.ua

Автор: Тетяна Новак