Новини
Інфраструктура

По два мільйони на вертикальне озеленення та візитівку Хмельницького

1,9 мільйона гривень у 2017 році депутати Хмельницької міської ради в головному кошторисі міста на 2017 рік передбачили для облаштування зони відпочинку на привокзальній площі обласного центру. Попри тривалі розмови щодо необхідності комплексного підходу до реконструкції візитівки обласного центру,  новий склад керівництва міста  рухається шляхом попередників і  витрачає кошти на реконструкцію таких об’єктів  точково. Адже досі місто не має затвердженого проекту реконструкції привокзальної площі залізничного вокзалу Хмельницького. Разом з тим, на ремонт  дитячих майданчиків в решті скверів та парків обласного центру в  головному міському кошторисі на 2017 рік   передбачено 800 тисяч гривень.

Окрім   цього, за кошти платників податків  обласного центру 2017-го року  в місті планують за  2 млн. грн. капітально оновити дендропарк «Поділля» разом із фонтаном.  На сто тисяч більше спрямують на вертикальне озеленення Хмельницького. А за 2, 2 млн гривень  з муніципальної казни влада міста планує спорудити велосипедні та бігові доріжки в парку ім. Чекмана.  Ще за 300 тисяч гривень беруться  капітально відремонтувати зелену зону по вулиці Курчатова.

 Загалом з міської казни в 2017 році планують спрямувати на парки , зони відпочинку та озеленення міста  понад 31 мільйон гривень.

Нагадаємо 29 грудня  десята позачергова сесія Хмельницької міської ради ухвалила бюджет на 2017 рік. Заголовний кошторис обласного центру проголосувало 37 із 38-ми присутніх детутатів

Автор: Тетяна Новак