Новини
Кримінал

На Хмельниччині водій насмерть збив велосипедиста

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 2 січня, близько 7.00 години в місті Полонне по вулиці Лесі Українки.

44-річний місцевий житель на велосипеді їхав у смт Понінка на роботу. Водій автомобіля, який рухався в попутному напрямку, не врахував дорожньої обстановки та скоїв наїзд на велосипедиста. Під час падіння потерпілий вдарився головою об бордюр та від отриманих травм помер на місці події. Винуватець ДТП не викликав «швидку» та втік з місця події.

Близько 07.20 тіло виявив власник будинку, біля якого сталася аварія, після чого одразу зателефонував до поліції. На місці правоохоронці знайшли автомобільне скло та впродовж години встановили особу винуватця ДТП. Ним виявився 38-річний місцевий таксист. Його автомобіль «Volkswagen Passat» з характерними пошкодженнями вилучили та помістили на штрафмайданчик.

Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Автор: Тетяна Новак