Новини
Інфраструктура

Фіскальна служба запрошує подолян до участі у кампанії декларування отриманих доходів

Головне управління ДФС у Хмельницькій області звертає увагу, що з 1 січня 2017 року розпочалася кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, а також можуть реалізувати право подати декларації для отримання податкової знижки.
Зазначимо, що у попередній деклараційній кампанії взяли участь 14 908 мешканців Хмельниччини, що продемонстрували зрослу громадянську активність. Сума задекларованих доходів, отриманих у 2015 році, склала 885,9 мільйона гривень, що перевищило попередній показник на 129 мільйонів гривень. До бюджету від деклараційного процесу надійшло 27,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 4,8 мільйона гривень військового збору.
Тож подолянам, котрі в минулому 2016 році отримували доходи, з яких не було сплачено податок на доходи фізичних осіб, треба заповнити і подати до 1 травня 2017 року річну податкову декларацію до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації.
Звертаємо увагу, що до доходів, які згідно законодавчих вимог підлягають обов’язковому декларуванню, належать: доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався; доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо); спадок (подарунки) від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземні доходи.
Щоб виконати свій  конституційний обов’язок і подати річну податкову декларацію громадянам треба звернутися в Центри обслуговування платників, або ж у відділеннях ОДПІ, що є у кожному з районних центрів. Саме тут фахівці ДФС нададуть необхідні консультації та допоможуть правильно заповнити декларацію про отримані доходи.
З графіком роботи територіальних органів ДФС та Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на суб-сайті територіальних органів ДФС у Хмельницькій області за адресою km.sfs.gov.ua. З формою податкової декларації про майновий стан і доходи можна ознайомитися за цим посиланням.

Автор: Тетяна Новак