Новини
Бізнес

Підприємцям Хмельниччини в Новому році підготували захмарні штрафи

320 тисяч гривень фінансових санкцій  за відмову від перевірки підприємцям з Нового року готують захмарні штрафи

саме  такий штраф, відповідно до змін законодавства, має заплатити з нового 2017 року  роботодавець, якщо не пустить на підприємство державного  інспектора праці , котрий прийшов з перевіркою  щодо виявлення  неоформлення трудових договорів з працівниками та виплати зарплат в „конверті”. Якщо ж мета візиту  інспектора була іншою – бізнесмен відбудеться штрафом у  9 тисяч 600 гривень. Якщо ж чиновник при перевірці таки знайде огріхи у оформленні  найманих працівників роботодавцю доведеться заплатити три мінімалки за кожного недооформленого працівника і по десять мінімалок за кожного нелегала.

Однак не лише державні інспектори праці з нового року матимуть можливість перевіряти  роботодавців, не залежно від того чи це малий і середній бізнес, чи великі містоутворюючі виробництва.   Із 2017 року  в державі запроваджується на ринку праці новий механізму контролю з боку місцевих чиновників.  Народні депутатами, проголосувавши зміни у законодавстві країни, наділили  повноваженнями  зі здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці виконавчі органи  рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад. Разом з,  тим механізму здійснення таких перевірок  та методології їх проведення ніхто ще в очі не бачив.

Для довідки:  Нагадаємо, депутати ВРУ  підтримали Урядову ініціативу щодо підвищення мінімального рівня заробітної плати у 2017 році на рівні  3 тисячі 200 гривень. А 6 грудня, на вечірньому засіданні Верховна Рада підтримала за основу і в цілому законопроект №5130, яким були внесені зміни у частині посилення відповідальності у сфері легалізації доходів.  Також  новели законодавства встановлюють  зобов’язання для фізичних осіб-підприємців сплачувати ЄСВ. За документ проголосували 227 нардепів.

Автор: Тетяна Новак