Новини
Суспільство

Хмельницький у 2017-тому році витратить більше 14-ти мільйонів гривень на світло

 

14,5 мільйонів гривень у бюджеті міста Хмельницького закладено на заходи, що покликані модернізувати системи освітлення,  відремонтувати та побудувати нові, а також зробити апгрейд старим системам зовнішнього освітлення.

Найбільша сума в головному кошторисі обласного центру закладена саме на освітлення міста. На ці цілі міські обранці передбачили  аж 9 мільйонів гривень. А от сума на  капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення суттєво скромніша – всього  1 мільйон  700 тис. грн.

Щоб на оплату рахунків міський бюджет витрачав менше, міські обранці передбачили в скарбниці гроші  на  заміну світильників на енергозберігаючі лампи по місту. На це планують витратити теж в рази менше, ніж передбачили на освітлення – 2 мільйони гривень.

Модернізувати освітлення та замінити його на економне міські депутати планують і в багатоповерхівках обласного центру. За кошти  загального фонду бюджету на заміну існуючого освітлення під’їздів на світлодіодні світильники в бюджеті Хмельницького на нинішній рік передбачили 800 тисяч гривень.

Правда,  критиків  у цього рішення чимало. Адже нині  звичайні лампи розжарювання  на сходових клітинах  багатоповерхівок на своїх місцях недовго затримуються, що вже говорити про недешеве енергоощадне світло.   Адже ніде правди діти: і нині чимало мешканців обласного центру живуть  за принципом: «спільне – значить нічиє», а значить  доля  звичайних ламп розжарювання у під’їздах може спіткати і їхніх енегроощадних родичів.

Автор: Тетяна Новак