Новини
Здоров’я

Маленькі мешканці Хмельниччини, які страждають на рідкісні хвороби отримають безплатні медикаменти

Маленькі мешканці Хмельниччини, які страждають на рідкісні хвороби отримають безплатні медикаменти

 

Українські діти, які страждають на рідкісні недуги, нарешті централізовано отримають якісне лікування.

Для  маленьких пацієнтів, які  страждають на хворобу Гоше, мукополісахаридоз, ювенільний ревматоїдний артрит та бульозний епідермоліз закуплено медикаментів на суму 348 000 000 грн у співпраці з Програма Розвитку ООН United Nations Development Programme (UNDP) Ukraine.

За інформацією , яку розмістила у себе на сторінках у соцмережах во Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, напередодні Нового року  повністю завершені централізовані закупівлі за програмами:

медикаменти для громадян, які страждають на хворобу Гоше та  медикаменти для громадян, які страждають на мукополісахаридоз. При цьому  усі найменування препаратів  закуплено із значною економією;

Окрім цього,  частково завершені централізовані закупівлі за програмами, що передбачають придбання засобів для лікування дітей, хворих на резистентну форму ювенільного ревматоїдного артриту – закуплено одне найменування. А також закуплено декілька найменувань лікарські засобів та виробів медичного призначення для діток, які страждають на бульозний епідермоліз, або як ще називають цю хворобу – «хвороба метелика».

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я наголосила, що наразі  розпочато процес закупівлі медикаментів  для дітей, хворих на муковісцидоз,  а також хіміотерапевтичних препаратів, радіофармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих.

Автор: Тетяна Новак