Новини
Надзвичайні події

Робити прогнози щодо стану жінки, яка постраждала під час вибуху у Дунаївцях, лікарі не беруться

На згарище перетворилася квартира у дунаєвецькій п’ятиповерхівці після вибуху газового балону, що стався 8 грудня. 8-річну дівчинку, яка жила тут, вбило вибуховою хвилею. Сусідська дитина травмована. Мати загиблої спочатку потрапила до реанімації місцевого медзакладу. Там її вивели зі стану опікового шоку. Зараз 32-річна жінка перебуває у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії Хмельницької обласної лікарні. 35% її тіла – з опіками 1 та 2 ступенів.

«У неї діагностовано опіки обличчя, тулубу, верхніх та нижніх кінцівок. Перелом та вивих 11 та 12 грудних хребців. Зараз її стан залишається стабільно важким. Тривають протишокові заходи. І подальше спостереження нейрохірургом та опіковим хірургом», – прокоментував завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Хмельницької обласної лікарні Костянтин Карнаух.

Потерпіла у свідомості. Наразі медики вирішують, коли саме проводити операцію на хребті. Жінку навідують чоловік та мати. Робити якісь прогнози лікарі не беруться. Для з’ясування причин потужного вибуху та ліквідації його наслідків створено комісію при Дунаєвецькій міській раді. У п’ятнадцяти квартирах будинку пошкоджені двері, а також віконні рами під’їзду та балкони 3-го та 4-го поверхів. Наразі у будівлі відбуваються ремонтні роботи.

«Ми закрили вікна і двері фанерою, щоб унеможливити розкрадання мародерами, і відселили жителів. Три сім’ї залишилося, у яких все нормально. Підключається громада і багато установ, щоб допомогти жителям будинку. У нас є домовленість з будівельними організаціями. Вони поки будуть виконувати роботи, ми будемо визначатися із фінансуванням», – зазначила Дунаєвецький міський голова Веліна Заєць.

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». У Дунаївцях же попрощалися із загиблою від вибуху 8-річною дівчинкою.

 

 

 

 

 

Автор: Тетяна Новак